O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Nu este nici un secret ca imi place foarte mult blatul de negresa, iar in combinatie cu branza, nu poate fi decat delicioasa. Eu am folosit urda pentru ca este dulce, are o textura foarte cremoasa si nu inmoaie blatul cat timp sta la cuptor. Puteti insa sa folositi branza de vaci sau mascarpone.

Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus intr-o cratita, la foc mic pana cand ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen.

Am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu zaharul, apoi am pus amestecul de ciocolata racit.

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt si am incorporat-o cu ajutorul unui tel in amestecul ciocolatos.

Am pus compozitia in tava de 30x20 cm in care am pus hartie de copt.

Urda am mixat-o cu zaharul si oul batut.

Am pus coaja de lamaie si vanilia.

Am luat cu lingura din crema de branza si am pus din loc in loc peste compozitia de blat.

Am amestecat putin deasupra branza cu restul compozitiei cu ajutorul unei furculite.

Am pus tava in cuptor la 180 de grade 25-30 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare cand este copt.

Am portionat dupa ce s-a racit. Sa aveti pofta !!!!