O prajitura senzationala...o combinatie grozava de gusturi ..lamaie si ciocolata....un deliciu de neuitat! :)Am gasit reteta la Gordon prea bine cunoscutul magician in bucatarie.......si-am zis sa mai adaug si cate ceva dupa gustul si ideile mele ....deci sa vedem ce a iesit din duetul Gordon si Ruxy :))))))Preparam aluatul de tarta : se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, (daca vi se pare prea gros si greu de manevrat adaugati o lingura de apa rece), care se infaineaza usor( idee Ruxy) si se da la rece 30 de minute.

Se intinde aluatul, se aseaza in tava, se decupeaza marginile si se da din nou la rece pentru 20 de minute.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 grade.....( eu am facut asta, calculand exact timpul astfel incat sa o scot de la rece si sa o pun direct la cuptor. Am pus deasupra o foaie de copt cu boabe de fasole. Se coace blatul 15 minute, se scoate foaia cu boabele de fasole si se mai lasa inca 5 minute. Se lasa la racit.

Intre timp se topeste ciocolata si cu ea se va unge baza tartei apoi, se lasa la racit.

Am deschis in acest moment usa cuptorului oprit deja, sa se raceasca pentru ca vom coace tarta la 110 grade in pasul urmator.

Se amesteca intr-un bol, ouale, galbenusurile si zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, vanilia, si praful de sare, se pune si smantana( frisca dupa caz) si se mixeaza usor.

Se toarna compozitia in forma si se coace aproximativ 60 de minute.

Intre timp( cand tarta este aproape gata) se prepara sosul de ciocolata.

Scoatem tarta, o racim cateva minute si apoi punem sosul de ciocolata( dupa inspiratie).

Daca preferati varianta cu zaharul caramelizat, lasati tarta sa se raceasca perfect si apoi decorati cu zaharul pudra pe care-l veti carameliza cu un pistol special.

Tarta se va lasa la rece cateva ore sau peste noapte.

O minunatie! Poate va inspira mai mult cum arata la el :D....desigur e mult mai expert ca doar e Chef :)))) http://dailydelicious.blogspot.ro/2008/11/winning-recipe-gordon-ramsays-lemon.html