Detalii Gogosi pufoase si aromate
Nu ma satur sa experimentez noi retete de gogosi ... de fapt ... nu cred ca m-as putea satura vreodata de gogosi :)) ... Aceasta varianta am preluat-o de pe blogul Culorile din farfurie ...
Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.
Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute.
Intr-un bol punem faina cernuta .
Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam. In restul de lapte cald dizolvam restul de zahar tos si il adaugam in bolul cu faina si amestecam in continuare.
Punem untul ( care l-am tinut la temperatura camerei ) si incepem sa framantam.
Adaugam uleiul si framantam bine in continuare timp de 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si intindem o foaie subtire.
Decupam discuri din aluat si le asezam pe un plan de lucru .
Le lasam astfel sa dospeasca pentru alte 30 minute.
Intr-o tigaie, punem mult ulei .
Cand uleiul s-a incins bine,punem discurile de aluat si le prajim usor pe ambele parti .
Le scoatem pe un servet de hartie si cand s-au racit le pudram cu zahar vanilat .
Pofta buna !Pentru aroma adaugati la aluat coaja rasa de lamaie !