Am tras cu ochiul la bucataras Geanina87,care si ea a tras cu ochiul la Suprema Miha,din pacate nu stiu unde a tras cu ochiul Miha.....important este ca m-au pus la treaba,una dulce si placuta....de treaba zic....in concluzie sa trecem la treaba....sa mai si scriem ce si cum am prestat.....

Aluat: Punem faina cernuta intr-un castron, topim untul dar nu de tot. Turnam untul peste faina si incepem sa framantam pana obtinem niste firimituri. Apoi adaugam zaharul farin, praful de copt stins cu zeama de lamaie, sarea si ouale. Omogenizam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Il infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora.

Umplutura: Curatam de coaja merele, apoi le dam pe razatoarea mare, le stoarcem de zeama. Intr-o cratita punem merele, untul, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Punem cratita pe foc si amestecam bine, pana incep sa se inmoaie merele si se calesc.

Tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa o ora scoatem aluatul din frigider, il impartim in 3 parti egale si intindem 3 foi. Tapetam cu hartie de copt tava (35/25 cm), intindem prima foaie, peste ea punem jumatate din mere, apoi foaia a doua si o intepam cu o furculita, peste foaia a doua restul de mere si deasupra ultima foaie, la fel intepem cu furculita. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic. Este gata cand incepe sa se rumeneasca. Scoatem tava din cuptor, portionam prajitura si o pudram cu zahar.