Blat: Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volumul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati galbenusurile cu uleiul. Adaugati crema obtinuta, treptat, peste albusuri amestecand pana ce se omogenizeata. Incorporati faina usor apoi turnati aluatul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la foc mediu pentru 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii si capata o culoare aurie. Eu am copt blatul in tavi patrata iar apoi le-am taiat in forme rotunde pentru a avea aceasi dimensiune. Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca in tava apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Pentru crema mixati crema de branza cu frisca si zaharul pudra pana ce obtineti o crema consistenta.

Construiti tortul dupa forma blat, crema, blat, crema, blat folosind jumatate din crema, cu cealalta jumatate veti orna exteriorul tortului. Dati la frigider pana ce topiti ciocolata.

Topiti ciocolata pe baie de aburi cu frisca lichida. Daca ciocolata este 85% veti avea nevoie de mai multa frisca lichida. Va sfatuiesc sa turnati frisca putin cate putin amestecand continuu pana ce ciocolata topita devine cremoasa.

Ornati tortul cu ciocolata dupa preferinta si dati tortul la frigider pentru cel putin 4 -5 ore sau peste noapte.

POFTA BUNA!!!