Se mai numeste si quenja si este supa de pui traditionala de aici. La inceput am fost sceptica vazand modul de preparare si eu fiind obisnuita cu supa romaneasca clara cu taitei . Dar credeti-ma ca este o supa deosebit de gustoasa, ideala pentru zilele reci si pentru cine e bolnav. Deci va recomand sa incercati aceasta varianta de supa de pui.

Eu folosesc mereu pui de casa, dar este buna si cu pui din comert. Deci pregatiti carnea de pui (pulpe, aripi, piept si maruntaiele) si le puneti in apa rece la fiert cu sare . Eu folosesc oala cu presiune pentru a fierbe mai repede. Nu va temeti sa fierbeti nici la foc mare. Deci fierbem bine carnea, pana se desprinde cu usurinta de pe os. Apoi scoatem carnea din supa. O desfacem de pe oase si o rupem marunta. Lasam maruntaiele intregi sau taiate pe jumate. Punem iar supa la fiert, adaugam si un cub concentrat de pui si cand fierbe punem cus-cusul sa fiarba. Punem si carnea maruntita si dezosata. Cand pastele sunt fierte stingem si punem 1-2 crengute de menta pentru aroma. Serviti fierbinte cu piper macinat daca va place.