Pentru ca ieri am primit si noi multicooker-ul ( adica Mutulica, nu eu :)) ), l-am testat cu o ciorbita de post ( nu inainte de a-si face si Costel damblaua cu o portie de cartofi prajiti :))) )Desi credeam ca-mi prind urechile in programe si mi-era teama sa deschid capacul in timpul fierberii :>, ne-am imprietenit rapid. A iesit o delicioasa ciorbita de legume, usor acrisoara si usor picanta . Multumim, Bucataras! Multumim, Philips!Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite.

Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ).

In vasul de la multicooker punem uleiul, legumele tocate si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe programul fry, pentru 10 minute. Amestecam legumele din cand in cand.

Cand programul s-a terminat, adaugam 2,5 litri cu apa impreuna cu cartofii taiati cubulete. Pornim aparatul, cu capacul inchis, pe programul boiled, fixand timpul la 40 minute. Dupa cca 20 minute adaugam la fiert restul legumelor: dovleceii, fasolea pastai, bucati mici de gogosar in otet, dar si cateva felii de usturoi. Inchidem capacul si lasam sa fiarba. In ultimele 5 minute turnam sucul de rosii, iar cand programul se termina, oprim aparatul si-l deconectam de la priza. Potrivim gustul de sare si piper, iar pentru un plus de aroma turnam in ciorba 1-2 linguri cu otet in care au stat ardei iuti la murat. Decoram cu leustean tocat.

Ciorba poate fi acrita si cu bors, dar otetul de la ardeii iuti confera un gust si o aroma deosebite Puteti folosi si alte legume