Cand se apropie o petrecere sau un moment festiv, incepi sa te pregatesti intens: iti alegi cu grija hainele, te aranjezi, te dichisesti. Asa e si cu mesele, mai ales cu cele de sarbatoare. Scoti ce ai mai bun prin casa: fata de masa, vesela, paharele, tacamurile, toate trebuie sa transmita un singur mesaj: E o zi speciala si m-am pregatit pentru asta . Cand vine vorba despre ce anume pui in farfurie, lucrurile sunt si mai clare: tot ce e mai bun! De aceea, iti prezentam azi un desert extrem de atragator, ales pe spranceana pentru aceste momente speciale: foietajul cu ciocolata si zmeura, un dulce gata cat ai zice Papalapap!Vezi aici reteta video:https://www.youtube.com/watch?v=ukSYpGLhaYQSa incepem cu foaia de aluat. Intinde-o pe suprafata de lucru si, cu ajutorul unei forme de romb din hartie, cu diagonala de 10 x 6 cm (1), pe care ai pregatit-o dinainte, taie cu grija forma din foaia de aluat (2). Noua ne-au iesit in jur de 18 bucati, dar depinde de dimensiunea foii tale de aluat. Important este sa obtii un numar par de romburi.

Acum, cu un cutit cu lama lunga, taie ciocolata in bucati nu foarte mari (3), fiindca altfel nu vor incapea in interiorul romburilor si nici nu se vor topi in intregime. Intre timp, incalzeste cuptorul la 200 de grade.

Acum, ca ai toate elementele pregatite, poti incepe asamblarea. Spuneam ca ai nevoie de un numar par de romburi, iar acum ne vom ocupa de jumatate dintre ele. Pune cam o lingurita si jumatate de ciocolata in centrul fiecarui romb (4). Daca pui mai mult, iti va fi greu apoi sa inchizi foietajul. Adauga o zmeura (5), respectiv un miez de nuca si o stafida (6). Noi ne-am decis pentru aceste doua variante, dar tu poti incerca multe altele. Avantajul acestui desert este ca se pliaza pe toate gusturile si exigentele.

Asaza deasupra cealalta foaie de romb (7) si preseaza marginile cu o furculita (8), ca sa le sigilezi. Un mic sfat: daca inainte umezesti marginile pe interior cu putina apa, se vor lipi si mai bine.

Unge romburile cu oul batut (9) si presara putin zahar-pudra pe deasupra (10). Asaza-le intr-o tava incapatoare (11) si baga-le in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru nu mai mult de 20 de minute, pana ce se umfla si se rumenesc frumos (12). Mai presara putin zahar-pudra, pentru o prezentare de efect.

Scoate-le si serveste-le cat inca sunt caldute.