Vafe! Exista numeroase tipuri de vafe, sute, si fiecare unica in felul sau. Exista vafe groase, vafe subtiri si crocante, vafe pusoafe. De arome nu mai vorbesc! Sunt foarte populare in Belgia, Germania, Franta, Scandinavia, etc. Dar, sunt mancate prin toata lumea. Cele de fata sunt unele subtiri si crocante, in genul cornetelor de inghetata.

Foarte gustoase si aromate!!!! P.

S.- Pentru a prepara aceste vafe aveti nevoie de un aparat electric special pentru ele. Nu stiu daca in Romania il puteti procura,in R.

Moldova sunt sigur pentru ca sunt aduse din Ukraina si Russia.

O sa pun poza mai jos sa vedeti cum este!!!Margarina sau untul il totpim(pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde).

Mixam bine ouale cu zaharul dupa care adaugam margarina si faina.

Se amesteca bine pina obtinem o masa omogena.

Se infierbinta bine aparatul de facut vafe si ungem cu putin ulei partea de jos a aparatului(doar prima data) dupa care turnam o lingura de aluat pe forma (nu mai mult pentru ca iese pe alaturi),inchidem forma si o tinem inchisa citeva minute(1-2min)verificam din cind in cind pina se rumeneste.

Cind este rumenita o scoatem cu ajutorul unei palete sau a unui cutit mai mare,o asezam pe o farfurie si o modelam foarte repede cit e fierbinte.

Eu le indoi mai putin de jumatate si le rulez dupa aceea le asez intr-un pahar pina se racesc.

Cind sunt reci le scoateti si ele ramin in forma cum au stat in pahar.

Puteti sa le serviti asa cum sunt sau cu inghetata cum o fac eu.

In ambele cazuri sunt delicioase!!!Pofta mare!