Doar pentru amatorii de peste. Un blat super pufos si o crusta cu aroma intensa de peste. Pentru cei care nu stiu, ansoa este un sortiment de peste ce face parte din familia heringilor si se aseamana mult cu hamsia. Se gasesc in conserve mici, filetati mai intai, pusi in saramura si apoi in ulei.

Pentru aluat: punem toate ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa mai sus. Setam masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Dupa terminarea programului scoatem aluatul pe masa de lucru, il intindem cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o forma de tarte unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.

Pentru toping: curatam usturoiul, il taiem in sferturi, il punem in mojar cu un praf de sare si-l pisam. Adaugam tot continutul din cutia de ansoa si pisam pana maruntim pestii. Adaugam si zeama de lamaie, pasta de busuioc si un praf de piper. Amestecam ingredientele si le punem peste aluat, Taiem ceapa in felii si le punem si pe ele peste topingul de peste. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 15 minute, il dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute. Sa va fie de folos!!