Recunosc, pentru mine a fost o provocare, dar ies grozavi!Aluatul de ravioliIntr-un vas, punem 2 oua, cateva linguri de ulei masline, sare. Amestecam rapid cu un tel pana devin spumoase. Adaugam o cana de faina si amestecam. Transferam compozitia pe un blat de lucru si incorporam si restul de faina. Amestecam pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Lasam un pic sa se odihneasca.

UmpluturaCuratam si spalam spanacul si leurda. Le mixam rapid la blender. Intr-un castron, punem branza faramata, piperul, adaugam mixul de spanac si leurda si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte. Nu uitati sa opriti cateva linguri din umplutura pentru sos.

Punem la fiert o oala, cu apa si cu un praf de sare. Intindem aluatul, in strat subtire, 1-2 mm, decupam cercuri si cu ajutorul formei speciale, asezam aluat, punem o lingurita de umplutura si sigilam. Dam deoparte fiecare pasta si cand am epuizat tot aluatul, punem la fiert pastele in apa clocotita, timp de 5-6 minute, pana se ridica la suprafata. Le scoatem pe o farfurie.

Incingem doua linguri de ulei masline, intr-o tigaie, adaugam doi catei zdrobiti si usturoiul verde tocat, lasam un pic la calit, adaugam cascavalul rupt fasii si smantana amestecata cu cateva linguri de umplutura. Punem pastele in sos si daca e cazul, adaugati o canita mica de apa, sare, piper, nucsoara si lasati pe foc pana scade sosul. Serviti calzi!aluatul trebuie intins in strat subtire. umplutura poate varia, in functie de gustul fiecaruia. Atentie insa sa nu umpleti prea mult pastele, astfel riscati ca la fiert sa se desfaca si sa iasa umplutura. puteti prepara sos dupa bunul plac. uleiul in aluat asigura elasticitate aluatului. in functie de tipul de faina, daca e cazul, puteti suplimenta cantitatea.