Un desert rapid si delicios, ba chiar de post, care merita incercat.

Mai intai punem stafidele la inmuiat in esenta de rom.

Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zahar la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata, adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular, apoi un strat din crema de mere fierbinte. Asa procedam in continuare, pana terminam biscuitii si compozitia de mere. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca, apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.

Pofta buna!Merele se pot inlocui cu pere, nu foarte coapte. Se poate folosi si alt tip de biscuiti. In functie de gustul fiecaruia, se mai poate adauga zahar.