Prajitura desteapta sau prajitura inteligenta... o prajitura cu blat iar la mijloc de consistenta unei budinci... iar aceasta varianta cu ciocolata e la fel de buna ca cea cu vanilie. Pentru reteta m-am inspirat de la Miha >:DSeparam albusurile de galbenusuri . Intr-o craticioara topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit si s-au amestecat bine, stingem focul si lasam sa se raceasca (sa ajunga la temperatura camerei).

Intr-un bol mixam bine zaharul cu galbenusurile pana devin o crema de culoare deschisa. Adaugam amestecul de ciocolata si unt,apoi faina, amestecand bine ingredientele.

Adaugam laptele putin cate putin si amestecam in continuare. In alt bol, mixam albusurile cu un varf de sare pana devin o spuma tare (intors bolul, spuma nu va cadea) . Adaugam usor albusurile in bolul cu galbenusuri si amestecam usor cu miscari de jos in sus. La final totul va avea un aspect cam ciudat :)) ... dar nu va speriati, asa trebuie sa fie.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt sau ungem bine cu unt si turnam compozitia . Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 140-150 grade pentru circa o ora . Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o portionam .

Se pastreaza la rece si e mai buna a doua zi :) ...

Dupa plac, se poate pudra cu zahar pudra . Pofta buna !