Peste o suta de schiori din intreaga lume vor participa la cele mai mari doua competitii de schi alpin organizate in Romania in acest an, FIS Children Trophy si FIS SES 2020, care vor avea loc in aceasta luna la Poiana Brasov, au anuntat, joi, organizatorii intr-o conferinta de presa.

Cele doua competitii organizate de Asociatia de Turism Poiana Brasov, impreuna cu Federatia Romana de Schi si Biatlon si cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov sunt inscrise in calendarul oficial al Federatiei Internationale de Schi (FIS).

Primul concurs, FIS Children Trophy, este destinat copiilor si va avea loc pe 12-13 februarie, iar FIS SES 2020 Race in perioada 18-21 februarie.

In urma demersurilor facute de Federatia Romana de Schi Biatlon si, bineinteles, dupa ce ne-am dovedit la nivel international capacitatile organizatorice si de infrastructura competitionala in ultimele doua sezoane, am primit si FIS SES 2020. Numai faptul ca am primit-o in luna februarie, care se stie ca este o luna foarte aglomerata, este un semn clar ca incet, dar sigur, vom avea ocazia sa organizam in Poiana Brasov etape si curse de un nivel superior. Asteptam 200 de sportivi si ne vom bucura de prezenta secretarului general al Federatiei Internationale de Schi, Sarah Lewis, a declarat Dan Ghita, presedintele FIS Children Trophy.

Aceasta competitie va continua sa fie organizata in Romania pana in anul 2022, fiind inscrisa inca trei ani in calendarul Federatiei Internationale de Schi. Cea de-a doua intrecere care va avea loc la Poiana Brasov, FIS SES 2020, va aduce sportivi din 19 tari, inclusiv Romania, care vor concura in probele de slalom urias si slalom, la masculin si feminin.

AGERPRES (A, AS-autor: Adrian one, editor: Mihai enea, editor online: Adrian Dadarlat)