Dozele de vaccin antigripal au fost suplimentate si au ajuns deja in cabinetele medicilor de familie, in contextul epidemiei de gripa si viroza respiratorie, a precizat miercuri Oana Grigore, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Inspectoratul scolar impreuna cu Directiile de Sanatate Publica decid daca o unitate scolara este inchisa sau activitatea dintr-o anumita clasa. Dar suntem in plin sezon de viroza respiratorie, suntem in epidemie, gripa evolueaza epidemic in acest moment, sunt multe cazuri, avem si 31 de decese pana in acest moment. Cu siguranta in perioada urmatoare acest numar de viroze respiratorii va creste, dar in acest moment avem toate masurile luate. Avem un numar de 35.000 de doze de vaccin gripal pe care le-am suplimentat, a ajuns deja in cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizarii persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire, a precizat Oana Grigore, la sediul Ministerului Sanatatii.

Ea a atras atentia ca respectarea masurilor de igiena in scoli este extrem de importanta.

Este foarte important ca masurile de igiena sa fie respectate strict - apa, sapun, spalatul mainilor si al fetei, un regim alimentar sanatos in aceasta perioada este foarte important si limiteaza aceste imbolnaviri, a aratat Oana Grigore. AGERPRES/(autor: Catalina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vilceanu)