Spaniolul Rafael Nadal si sarbul Novak Djokovic vor fi marile obstacole pe care elvetianul Roger Federer va trebui sa le depaseasca pentru a-si pastra titlul cucerit anul trecut la turneul de tenis ATP Masters 1.000 de la Miami (Statele Unite), potrivit listei participantilor pe care organizatorii au dat-o publicitatii miercuri, informeaza EFE.

Turneul din Florida, care va avea loc in perioada 25 martie - 5 aprilie, la instalatiile Hard Rock Stadium, arena situata la 24 km nord de Miami, va conta pe prezenta a 19 jucatori care au impreuna 100 de titluri de Mare lem, inclusiv vedete mai tinere ale circuitului, precum rusul Daniil Medvedev, numarul cinci mondial, grecul Stefanos Tsitsipas, germanul Alexander Zverev sau australianul Nick Kyrgios.

Federer, actualul numar 3 in clasamentul ATP, va incerca sa obtina al cincilea sau trofeu la Miami si sa reediteze succesul pe care l-a obtinut anul trecut, dupa finala castigata in fata americanului John Isner, in timp ce Nadal, care nu a participat la editia 2019 a acestei competitii, va incerca sa-si recupereze pozitia de lider mondial, din care a fost detronat de Djokovic dupa Openul Australiei.

Pe tabloul principal feminin vor figura, de asemenea, jucatoare de calitate, in frunte cu americanca Serena Williams, in palmaresul careia figureaza 23 de trofee de Grand Slam, care va lupta pentru a noua sa coroana de campioana la Miami. Vor fi prezente, de asemenea, americanca Ashleigh Barty si romanca Simona Halep, primele doua jucatoare ale lumii in acest moment, Karolina Pliskova din Cehia si americanca Coco Gauff (15 ani), originara din Delray Beach, localitate aflata la doar 70 km de Hard Rock Stadium.

Spaniola Garbine Muguruza va participa, la randul ei, la acest turneu, dupa finala pierduta la Australian Open in fata tinerei sperante americane Sofia Kenin.

Armada spaniola va fi completata de Cala Suarez Navarro, la feminin, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta, Albert Ramos Vinolas, Fernando Verdasco, Feliciano Lopez si Pablo Andujar, pe tabloul masculin.

Turneul de la Miami, al doilea de categoria Masters 1.000 al anului la masculin, se disputa incepand din 2019 la Hard Rock Stadium, arena echipei de fotbal american Miami Dolphins, care a gazduit si editia din acest an a Super Bowl-ului, marea finala a NFL.

Anterior, competitia s-a derulat timp de 32 de ani la centrul de tenis Crandon Park de la Key Biscayne, situat la cativa kilometri de centrul orasului Miami.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai enea, editor online: Ady Ivascu)