Dupa un weekend marcat de gala premiilor Oscar si de filmele destinate cinefililor, acest sfarsit de saptamana este marcat de Valentines Day iar cinematografele au fost inundate de comedii romantice, precum Downhill dar si de un nou supererou al jocurilor video, Sonic, care promite divertisment pentru intreaga familie, relateaza EFE.

Ariciul Sonic, personajul francizei Sega, unul din jocurile video cele mai vandute din lume, s-a actualizat in 2020 dupa ce a cucerit consolele in 1992, cu Sonic the Hedgehog. In saltul sau pe marile ecrane, Sonic are vocea lui Ben Schwartz si trebuie sa lupte impotriva maleficului doctor Robotnik/Eggman, interpretat de carismaticul actor Jim Carrey. Filmul combina tehnici precum animatia, imagini generate pe computer, cu scenele de live-action care se desfasoara in orasul San Francisco (EE.

UU.), locul unde vitezele supersonice ale ariciului Sonic il aduc pe Pamant si unde supereroul se simte singur.

De Valentines Day se lanseaza in cinematografe si comedia romantica Downhill, avandu-i ca protagonisti pe Julia Louis-Dreyfus si Will Ferrell.

Julia Louis-Dreyfus, eterna castigatoare a premiilor Emmy cu magistrala sa interpretare a personajului politic din serialul Veep, joaca alaturi de Will Ferrelleste in aceasta comedie romantica a carei actiune se desfasoara in Alpii europeni. Aici, inconjurati de culmi inzapezite, cei doi isi regandesc relatia dupa ce scapa cu viata dintr-o avalansa. Este vorba de o versiune hollywoodiana a filmului Force Majeure din 2014.

O alta optiune romantica este The Photograph, in care actiunea se petrece dupa moartea unei reputate fotografe, iar fiica ei (Issa Rae) gaseste o serie de imagini cu mama sa din tinerete, in care pare sa aiba o aventura cu o vedeta a jurnalismului (LaKeith Stanfield).

Latura sumbra si misterioasa a premierelor este reprezentata de Fantasy Island, un film inspirat din celebrul serial din anii 1970 si 1980, care il avea pe Ricardo Montalb n ca protagonista.

Cu o distributie condusa de Lucy Hale si Michael Pe a, Fantasy Island recupereaza insula misterioasa in care oricine isi poate indeplini fanteziile, oricare ar fi ele. Insa tonul acestui film regizat de Jeff Wadlow nu este deloc utopic sau magic, deoarece sunt aduse la viata fantezii sumbre, chiar horror.

O alta premiera este Ordinary Love care prezinta viata unui cuplu de varsta mijlocie, interpretat de Liam Neeson si Lesley Manville, si care este complet bulversata dupa ce sotia este diagnosticata cu cancer la san.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ady Ivascu)