Gheorghe Dinca si tefan Risipiteanu raman in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Olt a dispus vineri mentinerea acestei masuri preventive fata de cei doi inculpati.

Gheorghe Dinca si tefan Risipiteanu au fost prezentati vineri dimineata in fata magistratilor de la Tribunalul Olt, unde cei doi au avut termen privind verificarea legalitatii masurilor preventive.

Masura dispusa de instanta poate fi contestata in 48 de ore de la comunicare.

Pe 15 ianuarie a fost inregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea in judecata a celor doi inculpati din cazul Caracal, Gheorghe Dinca (pentru infractiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol - doua fapte, omor calificat - doua fapte, profanare de cadavre - doua fapte) si tefan Risipiteanu (pentru infractiunea de viol).

Dinca este acuzat ca le-a ucis pe cele doua fete - Luiza Melencu si Alexandra Macesanu - in locuinta sa din Caracal si a fost trimis in judecata, de catre procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat si profanarea de cadavre. Risipiteanu a fost trimis in judecata pentru viol.

Tribunalul Olt este si instanta care ar urma sa judece pe fond dosarul cauzei, insa familia Macesanu a solicitat stramutarea dosarului, cererea in cauza urmand a fi analizata la Curtea de Apel Craiova pe 18 februarie. AGERPRES/(AS, autor: Cristina Matei, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)