In inchisoare incepuse un suflu nou. Hrana se imbunatatise mult. Incepuse o noua perioada de reeducare, dar altfel decat cea din urma cu ani. In camere se primeau ziare si carti Slujbasii inchisorii se purtau altfel Eram scosi din cand in cand in marele hol al inchisorii unde incepusera sa ruleze filme. Asteptam aceste filme []In inchisoare incepuse un suflu nou. Hrana se imbunatatise mult. Incepuse o noua perioada de reeducare, dar altfel decat cea din urma cu ani.

In camere se primeau ziare si carti Slujbasii inchisorii se purtau altfel Eram scosi din cand in cand in marele hol al inchisorii unde incepusera sa ruleze filme.

Asteptam aceste filme cu vadita nerabdare nu pentru fleacurile ce le aratau, ci fiindca acolo aveam prilejul sa ne intalnim cu unii dintre ceilalti frati si cunoscuti de care eram despartiti prin celule, de luni si aniDesi eram scosi pe celule, fiind impinsi si strigati din toate partile de catre gardienii care ne supravegheau, totusi, trecand unii pe langa altii, in marea miscare ce se facea, ne puteam strecura cu un rand sau doua mai inainte sau mai inapoi, langa cei pe care ii cautam. Pana ce eram despartiti sau pana ce se termina filmul, noi aveam un timp scump sa stam de vorba.

Aici, in aceste din urma saptamani ale inchisorii, am vazut frati cu care nu ma intalnisem nici prin celule, nici la munca in toti acesti peste cinci ani de cand bajbaiam prin aceste intunecimiNe bucuram si numai vazandu-ne si facandu-ne de departe, de peste cateva banci, cate un semn cu mana sau cu ochiiIntr-o zi din iunie a acestui 1964, am fost dusi cu totii in clubul inchisorii, unde comandantul ne-a citit Decretul de Gratiere a tuturor infractorilor...