din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Resita 16 septembrie 1973 Sa va ridicati tremurand aci si sa va rugati, fratilor! Sa va rugati mereu lui Dumnezeu. Am vazut undeva ca unii frati, cand ii pui sa vorbeasca el incepe sa fluiere si cu atata usuratate ia Biblia in mana Fratilor, []din vorbirea fratelui Popa Petru (Batiz) la nunta de la Resita 16 septembrie 1973Sa va ridicati tremurand aci si sa va rugati, fratilor! Sa va rugati mereu lui Dumnezeu. Am vazut undeva ca unii frati, cand ii pui sa vorbeasca el incepe sa fluiere si cu atata usuratate ia Biblia in mana Fratilor, s-o luati plangand! i sa va rugati lui Dumnezeu, ca asta-i comoara lui Dumnezeu pe care a castigat-o prin moartea Fiului Sau. i nu un suflet, ci miile si sutele de mii de oameni care sunt in tara noastra, ei trebuie sa ramana carmuiti de Duhul Sfant. Ca sa nu ne trezim ca Banatul crede intr-un fel, Moldova crede intr-altul si Ardealul crede intr-altul. Nu, fratilor! Daca v-am vorbit romaneste, toti ma-nte legeti. Ce Duhul Sfant descopera in Banat, descopera si in Moldova, descopera si in Ardeal, descopera pe toata planeta Pamant. Dar oamenii stapaniti de firea pamanteasca, acestia cauta prozeliti pentru ei, cauta sa arate alte cai: La noi e bine! , Haideti la noi! , La noi e mantuirea . Fiecare te trage de maneca. i Domnul a spus lucrul acesta: Va veni vremea cand vor veni hristosi mincinosi si vor zice: Hristos e in odaite ascunse . Sa nu-i credeti! Hristos e in cutare loc. Sa nu va duceti . Hristos e aici! Hristos e aici, in Biserica noastra in care ne-am nascut. Asta-i Casa lui Dumnezeu. A dovedit-o Mantuitorul: Oare nu stiati ca trebuie sa fiu in casa Tatalui Meu? . Iar Apostolul Pavel, la Timotei, spune: Daca voi zabovi, sa stii cum sa te porti in Casa lui Dumnezeu, care-i Biserica, stalpul adevarului . Asta-i Biserica.

Imi iau indrazneala sa spun ca, daca preotii nostri n-o mai recunosc asa, noi o recunoastem. Daca ei nu-nteleg ca acolo-i Casa lui Dumnezeu, stalpul si temelia adevarului, aceste invataturi, cu care noi trebuia mereu sa ne alimentam, stau prafuite in cate-o biblioteca cum am gasit in atatea biserici. () Deci rostul nostru, fratilor, n-a fost ca sa inmultim numarul sectelor. Rostul nostru a fost aici, in Biserica noastra, sa reincrestinam Biserica noastra; ca s-a prea paganizat. A intrat bautura la Botezuri, la inmormantari peste tot. La parastase, biserica miroase ca in carciumi, de bautura. Nu e permis, fratilor! i, impotriva acestor obiceiuri, noi trebuie sa luptam. Noua ne trebuie o Biserica vie! Noua ne trebuie o Biserica carmuita de Duhul Sfant. Nu ne luam la cearta cu nimeni. Dar dam dovada, prin practica vietii noastre, ca trebuie sa traim asa ca sa putem avea in tara noastra aceasta Biserica vie si lucratoare.

De ce noi nu putem pleca in alte parti? ca am fost chinuiti si noi destul! (Am fost chinuiti si de mai-marii nostri, de preotii nostri.) Dar nu plecam din Biserica aceasta! Pentru ca aici ne-a chemat Dumnezeu; si aici vrem sa lucram si noi, pentru desavarsirea sfintilor, in Biserica noastra. Sa putem dovedi si noi, prin fratii nostri pe care cautam sa-i crestem pentru Hristos, ca Biserica poate sa nasca sfinti pentru Imparatia lui Dumnezeu.

Spunea un baptist Parintelui Iosif: Parinte Iosif, Biserica nu mai poate naste. E o mama stearpa. Biserica-i mama stearpa? Veti vedea voi ca nu-i o mama stearpa! i a pus Biblia in mana poporului, l-a alimentat din Cuvantul lui Dumnezeu si [Biserica] a devenit o...