Asa ne spune Biblia ca a fost facut omul. i a zis Dumnezeu: Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra (Facere 1, 26). Ce este chipul si asemanarea lui Dumnezeu in om? Chipul lui Dumnezeu sunt puterile si darurile sufletesti ce i s-au dat omului: sufletul, judecata, vointa sloboda, simtirile etc. Iar asemanarea lui []Asa ne spune Biblia ca a fost facut omul. i a zis Dumnezeu: Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra (Facere 1, 26). Ce este chipul si asemanarea lui Dumnezeu in om? Chipul lui Dumnezeu sunt puterile si darurile sufletesti ce i s-au dat omului: sufletul, judecata, vointa sloboda, simtirile etc. Iar asemanarea lui Dumnezeu in om este trebuie sa fie silinta si nazuinta omului de a se apropia tot mai mult de Dumnezeu, de o viata sfanta si curata, precum a zis Iisus: Fiti (faceti-va) desavarsiti, precum si Tatal vostru din cer desavarsit este (Matei 5, 48). Vedeti asadar ca este deosebire intre chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu il are fiecare om (suflet, judecata, inima), dar asemanarea a ramas sa si-o faca omul.

O, ce dar mare ni s-a dat noua, sa purtam chipul si asemanarea lui Dumnezeu! Insa oamenii nu-si dau seama de acest dar si, mai ales, nu-si dau seama despre cum trebuie sa traiasca pentru a ramane in noi acest dar. Scriptura spune ca Dumnezeu este iubire (I Ioan 4, 8, 16), Dumnezeu este adevarul, Dumnezeu este dreptatea, Dumnezeu este bunatatea, mila etc.

Sa porti chipul si asemanarea lui Dumnezeu inseamna sa te faci si tu tot mai bun, tot mai curat, tot mai plin de iubire, adevar dreptate etc. Pe de alta parte, Scriptura spune ca diavolul este minciuna (Ioan 8, 44), diavolul este pacatul, este fatarnicia, viclesugul, trufia etc. Cand traiesti in pacate, inseamna ca porti numai chipul lui Dumnezeu (suflet, judecata, inima), dar traiesti in asemanarea diavolului.

O,...