Dragii mei frati lucratori, fie-va mila de sufletele din adunare. Fie-va mila de timpul care se scurge Uite, avem aici tineri care, ca maine, asteptam sa fie lucratori viitori Ce ar putea sa invete de la noi, cei batrani? Ce pilda le dam noi lor? Oare nu ne va condamna odata Dumnezeu ca n-am fost []Dragii mei frati lucratori, fie-va mila de sufletele din adunare. Fie-va mila de timpul care se scurgeUite, avem aici tineri care, ca maine, asteptam sa fie lucratori viitori Ce ar putea sa invete de la noi, cei batrani? Ce pilda le dam noi lor? Oare nu ne va condamna odata Dumnezeu ca n-am fost o pilda pentru cei din jurul nostru? Nu vom raspunde in fata lui Dumnezeu? i cum vom sta in casele noastre cand stim ca am lasat in urma noastra o Evanghelie rasturnata? N-am crescut copiii in frica si in temerea lui Dumnezeu. ineti cont ca tinerii nostri sunt foarte intelepti acum si ei pot sa vada Se vede pe fetele noastre Se vede pe purtarea noastra Se vede prin felul cum venim la adunare Ei citesc in noi ca intr-o carte! Atunci de ce sa lasam urme triste in viata lor? De ce sa nu avem noi o dragoste curata, o dragoste neprefacuta? Ce ne foloseste noua ca nu suntem curati? Ce am pierdut noi daca am venit in intregime si ne-am predat Domnului? Ce binecuvantare este din partea lui Dumnezeu intr-o adunare unde ne-am predat lui Dumnezeu si apoi ne predam si adunarii! In sufletele noastre si in purtarea noastra, sa citeasca toti ceea ce trebuie, pentru cresterea lor duhovniceasca.

Lucrarea Domnului, fratii mei, este o Lucrare mareata si binecuvantata. Lucrarea aceasta a trecut prin clipe grele si as vrea sa vorbim despre cei batrani care au trait acele vremuri cand Lucrarea aceasta a pornit de la inceput. M am gandit cu drag la fratele Nica: este unul dintre fratii batrani de pe meleagurile acestea. Pretuiti pe astfel de oameni si trebuie cu totii sa-i pretuim pe astfel de oameni care au luat de la inceput calea lui Dumnezeu in Lucrarea lui Dumnezeu, cu greutatile prin care a trecut ea. S-au ridicat in Lucrarea aceasta, credeti-ne Mi-aduc aminte si fratele Opris stie, si fratele Bihoi stie, ca sunt mai vechi in Lucrare ca eram si noi copii cand ne-am intors la Domnul. Atatia s-au perindat prin aceasta Lucrare Atatia au venit in Lucrare, dar unii asa s-au dus, cum se duce bruma cand se arata soarele: bruma se topeste si dispare. Unde nu este dragoste curata, traieste un timp, dar cand apare soarele, dispareUnde sunt pacate ascunse, acolo fratii mei dragi mai curand sau mai tarziu, fie ca se vor zdrobi pacatele acestora, caci Dumnezeu nu le va ingadui multa vreme, fie ca nu mai progreseaza lucrul lui Dumnezeu. i, cum am mai spus, sunt si adunari pline de durere si de amaraciune.

Nu uitati ca adunarile acestea desavarsesc sfintii. Aici cresc sufletele, aici creste credinta. Pentru ca Apostolul Pavel spune: Credinta vine in urma celor auzite! Noi citim Biblia si acasa, dar nu e niciodata ca in adunare si n-o putem intelege ca in adunare, pentru ca aici este...