Aduceti-va aminte ca zi si noapte n-am incetat sa va sfatuiesc cu lacrimi pe fiecare dintre voi Suntem calatori, s-a mai spus, stim fiecare. Avem nevoie si tinerii, si cei lalti mai in varsta avem nevoie unii de altii si avem nevoie de sfaturi. Sfaturile sunt cei mai buni povatuitori. Cei care au ascultat []Aduceti-va aminte ca zi si noapte n-am incetat sa va sfatuiesc cu lacrimi pe fiecare dintre voi Suntem calatori, s-a mai spus, stim fiecare. Avem nevoie si tinerii, si cei lalti mai in varsta avem nevoie unii de altii si avem nevoie de sfaturi.

Sfaturile sunt cei mai buni povatuitori.

Cei care au ascultat sfaturile au ajuns bine.

Cei care n-au primit sfaturile au ajuns rau. i foarte rau, rau de tot.

Ce putini sunt sfatuitorii pe pamant! i ce putini sunt adevaratii sfatuitori!Ce putine sunt sfaturile care au putere si ce multe dintre sfaturile care, daca ne sunt date, raman mereu fara nici o putere!Fratii mei dragi! Sfatuitu-va pe voi cineva in viata voastra?Pavel, pe efeseni, ii sfatuieste cu lacrimi.

De ce, frate Pavele, ai folosit lacrimile?Sau ce folosesc sfaturile pe un ton ridicat?Amenintand si strigand, n-au nici o putere si raman fara nici un rezultat.

De ce, Pavele, tu, la sfaturile tale, ai folosit lacrimile? i-ai adus aminte de psalmistul care zice ca numai cine seamana cu lacrimi, acela va secera cu bucurie?Fratii mei dragi si surioare iubite!Daca voi sunteti aci, este mila lui Dumnezeu si sunt si sfaturile pe care le ati primit cu lacrimi de la cineva.

Poate veti uita de multe in viata. Dar oricate veti uita, sa nu uitati sfaturile pe care le-ati primit.

Efesenii multe vor fi uitat, dar lacrimile lui Pavel nu le-au uitat niciodata.

Ele au ramas, ca si pana la noi sa...