din Dreptarul Invataturii Sanatoase de Traian Dorz Ce spune Sfanta Scriptura Spune-voi numele Tau fratilor mei; in mijlocul adunarii Te voi lauda (Ps. 21, 24). Lauda-Te-voi, Doamne, in adunarea mare, intru popor numeros Te voi lauda (Ps. 34, 17). Iata acum ce este bun si ce este frumos, decat numai a locui fratii impreuna (Ps. 132, 1). Ca []din Dreptarul Invataturii Sanatoase de Traian DorzCe spune Sfanta ScripturaSpune-voi numele Tau fratilor mei; in mijlocul adunarii Te voi lauda (Ps. 21, 24).

Lauda-Te-voi, Doamne, in adunarea mare, intru popor numeros Te voi lauda (Ps. 34, 17).

Iata acum ce este bun si ce este frumos, decat numai a locui fratii impreuna (Ps. 132, 1).

Ca unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, acolo sunt si Eu in mijlocul lor (Matei 18, 20).

Daca avem slujba, sa staruim in slujba; daca unul invata, sa se sarguiasca in invatatura (Rom. 12, 7). i aceasta poruncindu-va, nu va laud, fiindca voi va adunati nu spre mai bine, ci spre mai rau (I Cor. 11, 17).

Cand va adunati impreuna, fiecare din voi are psalm, are invatatura, are descoperire, are limba, are talmacire: toate spre zidire sa se faca (I Cor. 14, 26).

Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea (I Cor. 14, 34).

Cuvantul lui Hristos sa locuiasca intru voi cu bogatie. Invatati-va si povatuiti-va intre voi cu toata intelepciunea. Cantati in inimile voastre lui Dumnezeu, multumindu-I in psalmi, in laude si in cantari duhovnicesti (Col. 3, 16).

Vorba voastra sa fie totdeauna placuta, dreasa cu sare, ca sa stiti cum trebuie sa raspundeti fiecaruia (Col. 4, 6).

Fara sa parasim Biserica noastra, precum le este obiceiul unora Caci daca pacatuim cu voia noastra dupa ce am luat cunostinta de adevar, nu mai ramane pentru pacate nici o jertfa, ci o infricosata asteptarea a Judecatii si iutimea focului care va mistui pe cei potrivnici (Evrei 10, 25-27).

Ce spun Sfintii ParintiMare lucru este adunarea la un loc a celor credinciosi, caci ea lucreaza aprinderea dragostei si din ea se nasc toate bunurile. Caci nu este nici un bun care sa nu vina de la dragostea din Hristos . Sf. Ioan Gura de Aur Omilia 19, EvreiAdunarile crestine se tin Duminica, deoarece aceasta este prima zi cand Dumnezeu, dupa ce transformase intunericul si materia, a creat lumina. Apoi pentru ca in aceasta zi (Duminica) Iisus Hristos Mantuitorul nostru S-a sculat din morti . Sf. Iustin MartirulCaci precum fier pe fier se ascute si lemn pe lemn se aprinde, tot asa, adunandu-ne la un loc, noi sporim intre noi dragostea de Dumnezeu si de oameni . Sf. Ioan Gura de AurAdunati-va des pentru a cauta cele de folos sufletelor voastre, ca nu va va fi de nici un folos tot timpul credintei voastre daca nu veti fi gasiti desavarsiti in timpul cel din urma. Caci in zilele din urma se vor inmulti profetii mincinosi si falsi si cei ce strica. i se vor schimba oile in lupi si dragostea se va schimba in ura. Sporind faradelegea, se vor uri unii pe altii si se vor prigoni si se vor vinde si atunci se va arata inselatorul lumii, prefacandu-se in fiu al lui Dumnezeu atunci se vor sminti multi Iar cei ce vor starui in credinta vor fi mantuiti de Insusi Cel ce va veni i atunci se vor arata cele trei semne ale adevarului: deschiderea cerurilor, glasul trambitei si, al treilea, invierea mortilor, dar nu a tuturor, ci numai a sfintilor Lui Invatatura celor Doisprezece Apostoli, 16, 2-8Cand va adunati, intariti-va si fiti supusi si smeriti, lepadand mandria. Ca e mai bine pentru voi sa fiti gasiti mici, dar curati in turma lui Hristos, decat laudarosi si sa fiti aruncati afara. Sf. Clement RomanulAdunati-va totdeauna cu totii ca intr-un templu al lui Dumnezeu in jurul Unuia Care este Domnul Iisus Hristos. Sf. IgnatieIn adunare pretuiti tacerea, caci luptele infranarii launtrice sunt mai usoare decat luptele din afara ale vorbirilor. Sf. Isaac SirulDaca cu adevarat suntem frati si daca cu adevarat ne ajutam unii pe altii, atunci desigur ca la aceasta ne vom aduna totdeauna cu totii. Adunarea ne va aduce la apropierea si prietenia folositoare si prin aceasta vom impiedica pe acelea care ne duc la Gheena. Sf. Ioan Gura de Aur Omilia TesaloniceniCe spune Parintele IosifFratii mei, adunarile noastre sunt cladite si trebuie sa fie cladite pe scumpa fagaduinta: unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.

Adunarea Oastei Domnului este o strangere in numele Domnului Iisus, o strangere in jurul Crucii Lui, o strangere de suflete care Il cheama pe Domnul in mijlocul lor.

Fratii mei, eu va rog cu lacrimi in ochi sa nu va...