Pentru reconstituirea unei statui, pies de muzeu din Grecia, a fost nevoie de o asteptare timp de tocmai o sut de ani. Se spune c cel mai bogat muzeu din lume este fundul m rilor si al oceanelor. Acestei statui din Grecia, g sit pe fundul oceanului, exact la o sut de ani si exact din acelasi []Pentru reconstituirea unei statui, pies de muzeu din Grecia, a fost nevoie de o asteptare timp de tocmai o sut de ani. Se spune c cel mai bogat muzeu din lume este fundul m rilor si al oceanelor. Acestei statui din Grecia, g sit pe fundul oceanului, exact la o sut de ani si exact din acelasi loc i-a fost scos si bratul ce-i lipsise pan atunci timp de un secol.

Pentru cunosc tori, nu neap rat o statuet , ci chiar si un ciob are valoare incalculabil , ca pentru un istoric, un petec de pergament antic. Acestea, pentru un necunosc tor, nu inseamn nimic. Si totusi ce valoroase sunt! Beduinul de pe malul M rii Moarte putea s -si fac , dintr-o bucat de manuscris de piele al Legii Dumnezeiesti, g sit in pestera de la Qumran, curea la opinci. Pentru c nu vedea importanta si valoarea unui manuscris antic. De aceea nu trebuie s ne mir m de cei care zic c au ochi cand folosesc trecutul inc rcat de glorie etern pentru a-si face curea la opincile umbletelor lor.

Nu vrem s descoperim si nu putem s scoatem din ocean o statistic inchipuit . Dar dorim s reactualiz m, pentru prezent si viitor, viata unei Lucr ri si a unui lucr tor pentru mantuirea crestinilor Bisericii si Neamului Romanesc. Importanta ei este aceeasi, indiferent de timpul si anul descoperirii Oastei Domnului.

Este imposibil s dai deoparte imensa p trundere si, cel putin, aflarea ei in toate colturile t rii. Si aceasta, pentru c lucrarea ei nu este alta decat tr irea intru totul cu sfintenie a inv t turilor vietii crestine in Biserica noastr . Desi au trecut 100 de ani de la existenta ei, lumea inc nu a prins vestea ei. Partea faptelor acestei Lucr ri inc nu sunt cunoscute si intelese din capul locului. Pentru o Lucrare cu adev rat mantuitoare, toti acesti ani trecuti inc sunt putini. Va mai trece vreme si lumea odat se va g si inaintea unui fapt de care se va minuna si cu care se va mangaia.

Si crestin tatea, cand a iesit pe lume intaia dat , cine stia de ea? A trecut vreme...