Numirea noastra de ostasi ai Domnului nu este o noutate si nu este o numire noua. E o numire luata din Sfintele Scripturi. Insusi Mantuitorul a spus ca Imparatia lui Dumnezeu este o lupta si cei ce se lupta pun mana pe ea (Matei 11, 12). Toate Scripturile spun ca viata crestinului este o lupta []Numirea noastra de ostasi ai Domnului nu este o noutate si nu este o numire noua. E o numire luata din Sfintele Scripturi. Insusi Mantuitorul a spus ca Imparatia lui Dumnezeu este o lupta si cei ce se lupta pun mana pe ea (Matei 11, 12). Toate Scripturile spun ca viata crestinului este o lupta si numai cei ce se lupta castiga biruinta si cununa.

Apostolul Pavel a spus precis: iar tu te lupta si sufera ca un bun ostas al lui Hristos! (II Timotei 2, 3).

Dar tocmai pentru asta, unii criticanti ne mustra, zicand: De ce va numiti Ostasi ai Domnului, caci doar toti crestinii suntem ostasi ai lui Hristos? La aceasta ridicola argumentare, raspunsul nostru este acesta: Da! E adevarat ca toti crestinii au primit prin botez numele de ostasi ai lui Hristos si au primit si armatura Duhului Sfant (cea de la Efeseni 6, 11 17). Marea intrebare este insa:Ramas-au toti in tabara lui Hristos? Pastreaza toti si se lupta toti cu armele ce li s-au dat la botez? S-ar putea oare spune despre cei ce se injunghie si se omoara pe la cele carciumi ca sunt niste bravi ostasi ai Domnului si au murit in frontul Lui? S-ar putea, oare, spune despre cei ce se tavalesc in toate patimile si fardelegile, iar de cele sufletesti nici nu vor sa auda, ca sunt niste ostasi ai Domnului?Da! Matricola botezatilor este plina de ostasi ai Domnului, dar viata si lumea e plina de dezertorii acestei ostiri. Cei mai multi crestini sunt dezertori din tabara Domnului. Nu spunem de la noi acest lucru. Ascultati ce spune Sf. Ioan Gura de Aur:Eu insa vad ca acei ce stau sub comanda aceluiasi Imparat Ceresc se rascoala unul asupra altuia, se musca, isi sfasie unul altuia membrele. Cad mortii mai rau decat in razboi. Numele de frati este numai un sunet desert, si eu nici nu pot afla un cantec de deplangere care ar fi in stare sa descrie astfel de tragedie.

Noi, care ne numim crestini, ne inarmam unul contra altuia, ceea ce ar trebui s-o facem contra dusmanului nostru al tuturor, contra diavolului. Sub conducerea generalului-diavol ne razboim unii cu altii, in loc sa ne luptam...