Reguli despre petreceri Un ostas al Domnului nu se duce la petreceri, jocuri si baluri, pentru ca asa cum se fac petrecerile in ziua de azi (cu betii si jocuri nebune), sunt aproape cu totul atrase de diavolul in slujba lui. Sunt destule alte societati care se intrec in a face jocuri si baluri pe []Reguli despre petreceriUn ostas al Domnului nu se duce la petreceri, jocuri si baluri, pentru ca asa cum se fac petrecerile in ziua de azi (cu betii si jocuri nebune), sunt aproape cu totul atrase de diavolul in slujba lui. Sunt destule alte societati care se intrec in a face jocuri si baluri pe seama membrilor lor (dupa o astfel de petrecere am vazut, asta-vara, mame culegandu-si fiii membri ai societatii de prin cele carciumi si santuri).

Societatea noastra nu se ocupa cu aranjari de petreceri si baluri. Petrecerea noastra e sa ne intalnim mereu in Domnul: sa ne petrecem citind in Scripturi, in carti si gazete bune, sa cantam cantari duhovnicesti, ascultand pe Apostolul Pavel care zice: Nu va imbatati de vin intru care este desfranare, ci va umpleti de Duh Sfant, vorbind intre voi in psalmi, in laude si in cantari duhovnicesti (Efeseni 5, 18 19).

Veniturile curate, despre care se vorbeste ca le au petrecerile, sunt apoape toate ale diavolului.

Un ostas al Domnului va merge numai la petreceri din care lipseste bautura si jocul (concerte, teatre frumoase). Asemenea si la ospete, un ostas al Domnului va lua parte numai pana cand tine partea in care nu s-a amestecat diavolul.

Un ostas al Domnului nu va merge prin sezatorile, clacile si stransurile ce se fac mai ales iarna, pe la carciumi, sau pe la casele oamenilor. Nu va merge, pentru ca si pe acestea le-a atras diavolul in slujba lui. ezatorile de azi sunt pline de alcool, de vorbe murdare si jocuri, dupa care Satana secera roada bogata.

Peste tot, un ostas al Domnului se va pazi de orice stransura in care stapaneste duhul acestei lumi. Caci oricine vrea sa fie prieten lumii , vrajmas lui Dumnezeu se face (Iacov 4, 4).

Peste tot, in privinta intrebarii: Unde poate merge un ostas al Domnului? recomand urmatoarea regula:De cate ori un ostas e nedumerit asupra acestei intrebari, sa se intrebe: Oare merge si Domnul cu mine la carciuma? Nu! Atunci nu merg nici eu! Oare sta Domnul cu mine acolo unde se spun vorbe urate si murdare? Nu! Atunci nu stau nici eu! Un ostas al Domnului poate merge numai acolo, unde merge si Domnul cu el.

Aici voi spune o istorioara:Odata, un mire a chemat la ospat pe un prieten de-al lui. Te ascult, draga prietene, a zis chematul dar numai cu conditia daca lasi sa aduc...