Asa zice Domnul: Opriti-va de la caile voastre! Priviti si intrebati de caile celor de demult, de calea cea buna si mergeti pe dansa si veti afla odihna sufletelor voastre . (Ieremia 6, 16) Intr-un an bisericesc, retraim intreaga lucrare de rascumparare a noastra, incepand de la nasterea sfintei Fecioare Maria, nasterea Mantuitorului si pana la []Asa zice Domnul: Opriti-va de la caile voastre! Priviti si intrebati de caile celor de demult, de calea cea buna si mergeti pe dansa si veti afla odihna sufletelor voastre . (Ieremia 6, 16)Intr-un an bisericesc, retraim intreaga lucrare de rascumparare a noastra, incepand de la nasterea sfintei Fecioare Maria, nasterea Mantuitorului si pana la Inaltarea la Cer a Mantuitorului si pogorarea Sf. Duh.

E vremea cercetarii noastre launtrice, a postului, rugaciunii si milosteniei, a pregatirii pentru a ne impartasi in chip vrednic, prin mila lui Dumnezeu, cu sfanta Euharistie.

Traim o perioada de cercetarea a poporului, tarii si Neamului nostru de catre Dumnezeu, asemanatoare celei de la proorocul Ieremia. Ne-am departat cu totii de la calea cea buna, apucand caile laturalnice mai largi si mai comode, intorcand spatele Rastignitului, Omului durerii, pe Care si azi multi Il socotim pedepsit, batut si chinuit de Dumnezeu (Isaia 53, 4).

Aceasta incercare ingaduita de Dumnezeu si peste poporul nostru este cercetarea Lui spre a ne trezi din somnul pacatelor in care traim si ne complacem, nesimtind gravitatea si greutatea lor, precum pestii nu simt greutatea apei in care traiesc. Noi insa, in loc sa ne trezim si sa ne intoarcem, cu rugaciune si post insotite de milostenie, la Dumnezeu, alergam la ABC-uri, Mall-uri si farmacii pentru a ne...