Dupa o lunga pribegire, cu ajutorul Domnului, m-am reintors iar in tara. Multe am vazut pe unde am umblat. i multe am invatat. Multe bune are Apusul Europei, pe care tara si poporul meu nu le are. Are insa tara mea ce, in zilele de acum, nici o alta tara din lume nu are. Are []Dupa o lunga pribegire, cu ajutorul Domnului, m-am reintors iar in tara. Multe am vazut pe unde am umblat. i multe am invatat. Multe bune are Apusul Europei, pe care tara si poporul meu nu le are.

Are insa tara mea ce, in zilele de acum, nici o alta tara din lume nu are. Are Miscarea Oastei Domnului.

In veacul acesta rau, materialist, potrivnic Evangheliei pe pamantul tarii mele creste si infloreste o miscare religioasa.

Pastorul bisericii din Davos, un preot invatat, a ramas uimit cand i-am aratat foaia Oastei si proportiile Miscarii. Mirat, imi spunea: Ferice de tara care, in timpurile de acum, poate produce asa ceva! La noi, in lumea materialista de aici, asa ceva ar fi imposibil . Peste hotarele tarii mele sufla un vant de innoire, de inviorare duhovniceasca. E timpul binecuvantat cand Dumnezeul popoarelor cerceteaza si pe poporul acesta mult incercat.

Timpul cercetarii (Luca 19, 44) este acesta pentru neamul meu. Peste hotarele tarii mele, vantul cel ceresc poarta o samanta din care va rasari o tara noua, o viata noua. Pe pamantul tarii mele arde un foc pe care nici o alta tara din lume nu-l are; arde un foc ceresc care va arde care singur va putea arde si multele stari...