Necuratul trece in revista (raport) ispravile ce le-au facut argatii lui cu alcoolul Alcoolul este arma cea mai cumplita a diavolului cu care junghie si omoara neincetat sufletele oamenilor. Alcoolul este un blestem ce vine din adancul iadului si imprastie in lume prapad si pieire sufleteasca. In chipul de alaturi se vede Scaraoschi, mai marele []Necuratul trece in revista (raport)ispravile ce le-au facut argatii lui cu alcoolulAlcoolul este arma cea mai cumplita a diavolului cu care junghie si omoara neincetat sufletele oamenilor. Alcoolul este un blestem ce vine din adancul iadului si imprastie in lume prapad si pieire sufleteasca.

In chipul de alaturi se vede Scaraoschi, mai marele dracilor, cum sede multumit pe tronul sau din iad si trece mereu in revista ispravile ce le-au facut argatii lui prin lume cu ajutorul alcoolului.

Diavolii se prezinta in fata lui, rand pe rand, intr-un sirag nesfarsit. Ei vin din cutreierarea lumii, ei vin de prin sate si orase. Ei vin aducand butoaiele golite se inchina cu ele in fata lui Scaraoschi si raporteaza despre ispravile ce le-au putut face.

Intunecimea voastra raporteaza cel dintai sosit cu alcoolul ce mi s-a incredintat mie am strans 50 de mii de sudalmi, 2600 de desfranari, 45 de batai mai usoare si 40 batai mai grele; am omorat cu ajutorul alcoolului 15 oameni si am adus sufletele lor aici in imparatia Intunecimii voastre.

Brava tie, fiule ii zice Scaraoschi, razandu-i barba de bucuria castigului bine ai lucrat intra inauntru, umpleti butoiul si pleaca iarasi in lume sa sporesti mai departe biruinta iadului nostru.

Un al doilea diavol se prezinta la raport....