Te rog, asta-i drumul? Un om beat ce haladuia pe strazile unui oras, intreaba pe un trecator: te rog spune-i, asta-i drumul ce duce la tren? O, nu raspunse cel intrebat drumul pe care mergi dumneata duce la spital si la cimitir. Va fi inteles oare beatul intelesul raspunsului? Racheta sticlei de alcool []Te rog, asta-i drumul?Un om beat ce haladuia pe strazile unui oras, intreaba pe un trecator: te rog spune-i, asta-i drumul ce duce la tren?O, nu raspunse cel intrebat drumul pe care mergi dumneata duce la spital si la cimitir.

Va fi inteles oare beatul intelesul raspunsului?Racheta sticlei de alcoolDe ani de zile, invatatii se framanta cu planul unei asa numite rachete, cu care omul sa poata zbura in luna. Un tun urias sa sloboada un fel de glont urias, in care varandu-se 2-3 oameni, sa ajunga in luna. i sticla de alcool este o astfel de racheta. Cand se aprinde alcoolul in launtrul omului, omul devine o racheta ce zboara cu o iuteala extraordinara in directia iadului.

Fiecare sticla de alcool este o racheta zburatoare spre iad. Fiecare sticla de alcool duce gramada de oameni spre iad.

O veche vorba spune ca se ineaca mai multi oameni in pahar decat in mare. In sticla de alcool mor mai multi oameni decat in toate razboaiele si nenorocirile din lume.

Cateva pilde luate din Bibliedespre ce lucruri grozave face diavolul cu ajutorul alcooluluiCitind cele de pana aici despre ce ispravi grozave face alcoolul poate s-ar afla cineva sa zica: ei, doar n-o fi tocmai asa e prea, prea se prea exagereaza lucrurile astea sunt numai niste inchipuiri si ocoseli omenesti.

Pentru acestia si pentru oricine s-ar mai indoi ca alcoolul este duhul si lucrul diavolului vom lua acum in mana Biblia, cartea lui Dumnezeu, in care Dumnezeu a pus adevarul cel vesnic. i vom arata cu Biblia in mana cateva pilde din Biblie despre ce lucruri grozave si ce biruinte grozave a facut si face diavolul cu ajutorul alcoolului.

In special zguduitoare sunt cele 3 pilde ce ni le arata Vechiul Testament, despre cum au pacatuit si au cazut cei trei alesi ai Domnului: Noe, Lot si Solomon, dupa ce Satan i-a ispitit cu duhul alcoolului si al betiei.

Singure aceste trei pilde infricosate ar trebui sa-l faca pe orice crestin sa fuga de alcool ca de sarpele ce musca de moarte trupul si sufletul omului.

Tot atat de puternice sunt si pildele si invataturile din Noul Testament. Toata Sfanta Scriptura, de la inceputul pana la sfarsitul ei, ne arata acest duh al diavolului si ne striga sa fugim de el. i s-a imbatat Noe (Facere 9, 26)Pe al doilea Adam al omenirii, Satan l-a inselat cu ispita betieiCand S-a aratat Dumnezeu lui Noe dupa potop, i-a zis ca odinioara lui Adam: i a binecuvantat Dumnezeu pe Noe si feciorii lui si le-au zis: cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l stapaniti pe el (Facere 9, 1).

Aceasta binecuvantare era o a doua facere a lumii, o a doua facere a omenirii.

Potopul s-a gatat cu o impacare a lui Dumnezeu cu omul. Dumnezeu Se impacase cu omul. Urma sa traiasca pe pamant o omenire impacata cu Dumnezeu.

Dar Satan...