Daca veti dormi in mijlocul mostenirilor voastre, aripile voastre argintate vor fi ca ale porumbitei si spatele vostru va straluci ca aurul. (Psalm 67, v. 14) Ce minunat este versetul acesta din Psalmii maestrului Psalmist David! El, care era priceput in manuirea psaltirionului inca din copilaria sa cea atat de delicata, doreste sa ne sensibilizeze toate fibrele fine ale sufletului, []Daca veti dormi in mijlocul mostenirilor voastre, aripile voastre argintate vor fi ca ale porumbitei si spatele vostru va straluci ca aurul. (Psalm 67, v. 14)Ce minunat este versetul acesta din Psalmii maestrului Psalmist David! El, care era priceput in manuirea psaltirionului inca din copilaria sa cea atat de delicata, doreste sa ne sensibilizeze toate fibrele fine ale sufletului, ca sa putem canta Domnului in mijlocul mostenirii lasate noua de El: Lucrarea Oastei SaleCe poeme, ce cantari, ce meditatii, cate sfinte acorduri sufletesti simtim noi atunci cand ne racordam la Psaltirea lui cea unica in felul ei cu vocile inimii noastre, cu freamatul sufletului nostruDaca veti dormi Cum, oare, se poate ca, dormind in mijlocul mostenirii lasate noua de Domnul, sa mai si stralucim ca soarele in amiaz? Dar, oare, in Lucrarea Domnului, in mostenirea noastra de la El nu trebuie sa veghem? Iata ce spune un alt cuvant binecuvantat: De dormit dormeam, dar inima-mi veghea (Cantarea cantarilor, cap. 5, vers. 2).

Deci se poate sa veghezi in toi de noapte si trupul sa se odihneasca. Este aceasta o odihna activa, o veghere ca aceea pe care o are plantonul de la corpul de garda, in afara celor trei ore de somn Acestea se cheama ore de veghe Un credincios adevarat al Domnului, un ostas din Oastea Lui nu trebuie sa doarma ca unul care n-are nicio treaba cu ostasia, cu mostenirea lui. Inima lui trebuie sa vegheze neincetat.

Cand am venit la Sibiu si a trebuit sa dorm pentru prima data in Casa Centrala a Oastei, toata noaptea n-am putut sa adorm. Ceea ce simteam in mostenirea Domnului era ceea ce nu mai simtisem niciodata. Ma sculam mereu din asternut, ma asiguram ca ceilalti dorm, apoi ingenuncheam plin de adanca recunostinta si...