In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. De la parintii si stramosii nostri, orice inceput sa-l facem in acel sfant fel, in Numele lui Dumnezeu; asa continuam si asa dorim sa facem si noi. Cand tata tragea prima brazda pe ogorul sau nu uit, eram copil si ma ducea sa []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

De la parintii si stramosii nostri, orice inceput sa-l facem in acel sfant fel, in Numele lui Dumnezeu; asa continuam si asa dorim sa facem si noi.

Cand tata tragea prima brazda pe ogorul sau nu uit, eram copil si ma ducea sa merg inaintea boilor , l-am vazut ingenunchind pe prima brazda si spunand: In Numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh . A inteles ca, pornind in Numele acesta si cu ajutorul acestui Dumnezeu Atotputernic, va sfarsi cu bine pana la capat.

Cand a inceput mama un caier, la primul fir, a spus: In Numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh . i a tors cu bine tot caierul, pana la capat. i au arat cu bine, si au tors cu bine pana la capatul cel binecuvantat de Dumnezeu ca I multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat ocazia sa le inchid cu mana ochii si sa le odihnesc, in ultima clipa a vietii, pe umarul meu capul lor obosit. Aceasta am dorit si eu de la Dumnezeu si aceasta au dorit si ei. i sunt asa de fericit cand am putut sa implinesc ultima brazda cu acest inceput binecuvantat!As vrea sa ne adunam toate gandurile si toate inimile noastre in seara aceasta cand poate ca pentru multi este primul si ultimul prilej cand putem sa asistam la o astfel de sarbatoare binecuvantata. Pentru foarte multi dintre cei care se gasesc pentru prima data in locul acesta, sarbatoarea aceasta va parea cu totul ceva strain, cu totul ceva nou. Dar asa cum a parut ceva nou pentru cei din ziua Cincizecimii, cand ascultau spusele Sfantului Apostol Petru si propovaduirea Sfintilor Apostoli umpluti cu Duhul Sfant in ziua aceea binecuvantata prin harul lui Dumnezeu, asa cum zic atunci parea ceva nou, ceva straniu ceea ce propovaduiau apostolii Domnului, dupa doua mii de ani, cand noi legam acum firul credintei noastre binecuvantate cu firul credintei lor sfinte, pare si acum; desi este foarte ciudat cum, dupa doua mii de ani de crestinism, o sarbatorire a unei nunti binecuvantate in fel crestinesc pare ceva nou. Da, pentru ca in timpul acesta indelungat, de la primii crestini pana astazi, s-au perindat peste istoria Bisericii crestine si peste istoria poporului nostru, de la inceputul lui binecuvantat pana astazi, atatea furtuni si atata intuneric! De-a lungul frumoasei si grelei noastre istorii, am trecut si a trebuit sa trecem prin atatea tuneluri intunecoase! Dar binecuvantat sa fie Numele Domnului Dumnezeului parintilor nostri, Care, atunci cand ei au strigat catre El in mijlocul necazurilor lor, El i-a ascultat. As dori mereu sa nu uitam aceste lucruri minunate.

A aparut acum, nu de mult, in librarii o carte: Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie . Cei care nu o cunoasteti, cei care aveti copii, cei care n-ati avut aceasta carte, v-as indemna sa o cumparati. De la cel dintai cuvant, acest mare om, unul dintre parintii si stramosii poporului nostru, isi incepe sfaturile si invataturile sale catre fiul sau asa: Mai intai de toate,...