V-adeveresc, prieteni, ca este o rasplata, iar ceasul ei e-aproape si pentru fiecare, ca orice gand si urma, odata si odata, nu poate sa nu aiba un plans ori o cantare. V-adeveresc, prieteni, ca nu-s uitati nici unii, ca fara amanare si fara nedreptate se va plati-ascultarii, se va plati minciunii, intocmai cand e clipa []V-adeveresc, prieteni, ca este o rasplata,iar ceasul ei e-aproape si pentru fiecare,ca orice gand si urma, odata si odata,nu poate sa nu aiba un plans ori o cantare.

V-adeveresc, prieteni, ca nu-s uitati nici unii,ca fara amanare si fara nedreptatese va plati-ascultarii, se va plati minciunii,intocmai cand e clipa si-ntocmai dupa toate.

V-adeveresc, prieteni, ca-ntocmai cum e scrisace le-ntareste-acestea c-o neclintita lege,El, Insusi Dumnezeul cel Viu si Sfant, promis-arasplata dreapta caii ce-oricare si-o alege.

V-adeveresc, prieteni, ca langa fiecaree cumpana cea dreapta, atenta si-ncruntata,ca nu-i nici intuneric, nici groapa, nici uitarein care sa se-ascunda ceva de Judecata.

V-adeveresc, prieteni, ca Singura Salvarede spaima Judecatii Eterna si Grabitae numai Jertfa Crucii in veci ispasitoaresi lacrima ce-o face crezuta si primita.

Hristos Slava noastra / Traian Dorz. Ed. a 2-a, rev. Sibiu: Oastea Domnului, 2015