Romani 12, 6-14 Dar avem felurite daruri dupa harul care ni s-a dat (Romani 12, 6) Daca citim cu cateva versete mai sus, intalnim superba imagine pe care Sf. Ap. Pavel a consacrat-o ca prefigurare a Bisericii, aceea a trupului omenesc. Ci precum intr-un singur trup avem multe madulare, si madularele nu au toate aceeasi []Romani 12, 6-14 Dar avem felurite daruri dupa harul care ni s-a dat (Romani 12, 6)Daca citim cu cateva versete mai sus, intalnim superba imagine pe care Sf. Ap. Pavel a consacrat-o ca prefigurare a Bisericii, aceea a trupului omenesc. Ci precum intr-un singur trup avem multe madulare, si madularele nu au toate aceeasi lucrare, asa si noi, cei multi, un trup suntem in Hristos si fiecare suntem madulare unii altora (Romani 12, 4-5). Aceasta este imaginea care reuseste atat de frumos sa arate unitatea Bisericii, cat si unitatea membrilor ei.

Madularele nu au toate aceeasi lucrare . Dupa cum, in trupul omenesc, sunt mai multe madulare si fiecare madular isi are lucrarea sa deosebita de a celorlalte, tot asa, si in Biserica, exista o multime de persoane si de slujiri. In pofida multimii madularelor si a deosebirilor dintre ele, trupul ramane acelasi, unul singur. Tot la fel este si in Biserica. Ea ramane una.

Apoi Sf. Ap. Pavel vorbeste despre darurile pe care le-am primit fiecare in Biserica: fiecare dupa harul care ni s-a dat . Fiecare membru al Bisericii are darul sau si nu poate pretinde toate darurile. Oare de ce am primit fiecare daruri diverse? Credem ca pentru zidirea membrilor Bisericii.

Fiecare suntem madulare unii altora . Cu alte cuvinte, este vorba de slujirea reciproca. Daca am primit un dar sau mai multe, le-am primit in vederea slujirii fratilor nu pentru a ne lauda noi cu el sau pentru a iesi in evidenta....