Cantarea lui Moise Deuteronom 32, 15 Ce rau este uneori ca ii merge omului bine! i cat de atent si de veghetor trebuie sa fie un credincios al Domnului cand incepe sa-i mearga toate lucrurile din plin! i cand incepe sa nu mai aiba nici o cruce apasatoare pe umerii sai si nici [] Cantarea lui Moise Deuteronom 32, 15Ce rau este uneori ca ii merge omului bine! i cat de atent si de veghetor trebuie sa fie un credincios al Domnului cand incepe sa-i mearga toate lucrurile din plin! i cand incepe sa nu mai aiba nici o cruce apasatoare pe umerii sai si nici o sarcina sub care sa sufere!Caci adeseori acolo este moartea credintei. Acolo este slabirea ravnei. i inghetarea rugaciunii, si pierderea curatiei, si parasirea adunarii, si adormirea vegherii, si intinarea neprihanirii, si uitarea intei, si lepadarea legamantului, si dezbinarea fratiei, si, dupa toate acestea, parasirea lui Dumnezeu.

Intr-o astfel de stare, daca mila Domnului nu trimite cainele cel dureros, dar salvator, al suferintei dupa omul ajuns in aceasta prapastie, acesta, cazut acolo, acolo si piere pe veci.

Un frate imi spunea in mijlocul cuptorului aprins: Daca numai trei zile ar mai fi asteptat Domnul si nu m-ar fi adus aici in foc, eu as fi fost pierdut pe vecii vecilor. De ani de zile imi mergea bine lumeste i, pe cat eram de plin de ravna inainte, asa am ajuns de lenes si cazut in...