Inainte de a fi Cuvantul lui Dumnezeu, nu era soarele, nu era lumea. Cand s a auzit pentru prima data: Sa fie lumina! , prin Cuvant a fost! Inainte de a auzi noi Cuvantul lui Dumnezeu, inima noastra era pustie si intunecoasa. Dar prin auzirea Cuvantului lui Dumnezeu, s-a facut lumina in sufletele noastre. Ne bucuram din []Inainte de a fi Cuvantul lui Dumnezeu, nu era soarele, nu era lumea. Cand s a auzit pentru prima data: Sa fie lumina! , prin Cuvant a fost!Inainte de a auzi noi Cuvantul lui Dumnezeu, inima noastra era pustie si intunecoasa. Dar prin auzirea Cuvantului lui Dumnezeu, s-a facut lumina in sufletele noastre.

Ne bucuram din suflet, dar ne si cutremuram! Pentru ce? Pentru ca spune ca cineva ar putea sa auda Cuvantul lui Dumnezeu si totusi sa nu-L pazeasca Atunci intamplarea din versetele citite mai sus se poate sa se potriveasca unora dintre noi.

Dar se poate, frate? Cineva sa auda Cuvantul lui Dumnezeu si sa nu-L pazeasca?Dar se poate, frate? Cineva sa spuna Cuvantul lui Dumnezeu chiar cu buzele lui si sa nu-L pazeasca?Se poate! Daca nu s-ar putea, nu s-ar vedea asa des!Zilele trecute veneam de la lucru cu un autobuz. In fata mea scria: Fuma tul oprit! . De alta parte am vazut cum scria: Conducatorul autobuzului are drept sa controleze biletele . De cealalta parte scria: Oricine va fi gasit fara bilete va fi amendat . M-am uitat la toate aceste lucruri si m-am gandit ca e lege. Slava ie, Doamne, ca e lege. i peste lege nu se poate trece. Binecuvantati sa fie acei care au intocmit legile drepte, pentru ca acei ce le calca sa fie intr-adevar pedepsiti, ca sa fie ordine si dreptate dupa randuialaDar am vazut in lume altceva! Cand omul se urca in autobuz, conducatorul ii ia banisorii si si-i pune in buzunar fara sa-i mai dea si bilet. Cand a plecat autobuzul, conducatorul aprinde tigara si nu se sinchiseste ca saizeci de persoane trebuie sa indure si sa inghita fumul lui in plamani. oferul habar nu...