Am vrea cu durere, desi suntem la o nunta, sa plangem pe acel frate care si-a zidit casa pe nisip i-a zidit si el o casa, a depus si el o munca. Precum cel care si-a zidit casa pe stanca, asa si cel care a zidit-o pe nisip, a depus si el o munca destul []Am vrea cu durere, desi suntem la o nunta, sa plangem pe acel frate care si-a zidit casa pe nisip i-a zidit si el o casa, a depus si el o munca. Precum cel care si-a zidit casa pe stanca, asa si cel care a zidit-o pe nisip, a depus si el o munca destul de grea. Nopti si zile de sudoare, de alergare, de griji Munca s-a depus si pentru aceasta casa i, la urma urmei, aceasta casa sa fie prabusitaCe dureros, ce dureros! Era si el un frate, era si el un om care dorea sa aiba o casa a lui, dar se dovedeste un chip de nechibzuinta la el. Caci la inceputul lucrarii n-a controlat daca temelia casei este pe nisipCe este stanca? Stanca este o piatra puternica, cea care nu se misca. Oricate vanturi ar veni peste ea, nu o misca pe o piatra puternica. Chiar daca este in mijlocul marii, oricat ar lovi-o valurile, nu o pot clinti din loc. Are greutate si toate se sparg, lovindu-se de stanca.

Ce este nisipul? Nisipul este format din firisoare micute, micute de praf pe care le aduna apa in val si le imprastie vantul, si le spulbera cand bate. De ce? Ele sunt foarte marunte, foarte micute, foarte usoare. Stau unul langa altul, unul langa altul ziua intreaga, dar nu lipite unul de celalalt. i, fiindca nu stau lipite unul de celalalt, in orice clipa le pot spulbera vanturile si valurile.

Fratii mei cei dragi, suntem adunati la o nunta, suntem o multime! Ce suntem noi oare? Ce suntem noi, niste firisoare de nisip? Nimic nu suntem niciunul dintre noiUn firisor de nisip este talentul pe care-l aiUn firisor de nisip este intelepciunea pe care o aiUn firisor de nisip este vechimea taUn firisor de nisip esti, frate!Tu ai dori sa fii mai presus decat fratii tai, ca toti sa asculte de tine, ca toti sa faca ceea ce spui tu i firisoarele de nisip le spulbera vantul cand vine si le duce apa cand vine! Atunci sa lasam nisipul! Mane-l apa N-are nici o valoare! Haidem pe Stanca cea care este Hristos! Sa stam acolo toti feriti de griji, scutiti de necazuri!Ganduri bune au avut acesti oameni si o judecata a fost si aceasta, dar nu s a potrivit cu voia si cu planul lui Dumnezeu. Dumnezeu voieste ca toate firisoarele...