Suflete bune si miloase, suflete de elita s- au inrolat intr-o armata sfanta in,,Oastea Domnului pentru a ajuta in numele lui Hristos pe aproapele cazut in lipsuri si mizerii materiale, dar mai ales in mizerii morale. Ostasii acestei armate fac parte din diferite straturi sociale, sunt de diferite varste. Cu totii au insa, in []Suflete bune si miloase, suflete de elita s- au inrolat intr-o armata sfanta in,,Oastea Domnului pentru a ajuta in numele lui Hristos pe aproapele cazut in lipsuri si mizerii materiale, dar mai ales in mizerii morale.

Ostasii acestei armate fac parte din diferite straturi sociale, sunt de diferite varste. Cu totii au insa, in aceasta armata, unul si acelas grad. Preasfantul arhimandrit e,,frate cu umilul zidar; neinsemnata figura a unei satence e sora cu inteleptul poet- carturar. Pe toti ii insufleteste unul si acelas ideal, cu totii sunt supusi unuia si aceluias crez:,,mantuirea prin credinta a celor cazuti .,,Privilegiati ai acestei lumi , spune glasul armatei si al milei, ajutati pe oropsitii acestei lumi. Aduceti-le cuvantul lui Hristos care mangaie si mantuieste .

Aceasta chemare a fost rostita pentru prima oara, acum cativa ani, de preotul Iosif Trifa, din Sibiu. Numai o mana de oameni s-a grabit la inceput sa raspunda apelului sau. Dar astaziarmata sfanta si vie a bisericii lui Hristos si-a inmultit randurile inmiit, si-a trimes solii in lumea intreaga si si-a creiat legiuni in fiecare colt, unde e cuibarit romanismul.

Cate 70-80 de ostasi atat cat intra intr- unul sau doua autobuze pornesc aproape in fiecare saptamana, calauziti de vreun preot fruntas, cu steagul,,Oastei Domnului in frunte, pentru a duce in vreun sat sau targ carti si cuvinte sfinte cari mangaie si inalta sufletele.

Patrulele duhovnicesti colinda spitalele, inchisorile, azilurile, fabricile si marile magazine,aducand cu ele pace si liniste, celor cari stiu sa asculte cuvantul evangheliei.

Cateva tinere fete ridicate din cea mai neagra mocirla si...