Dumnezeul meu, Tu, fiind in primul rand iubire, prin iubire trebuie sa fii cunoscut. Cine asculta poruncile Iubirii cu bucurie si intelege rabdarea ei cu recunostinta si suporta judecatile ei cu nevinovatie acela singur va mosteni si Imparatia ei! Inainte de cadere, omul nu era carnivor. Tu il asezasesi in gradina Edenului ca sa []Dumnezeul meu, Tu, fiind in primul rand iubire, prin iubire trebuie sa fii cunoscut.

Cine asculta poruncile Iubirii cu bucurie si intelege rabdarea ei cu recunostinta si suporta judecatile ei cu nevinovatie acela singur va mosteni si Imparatia ei!Inainte de cadere, omul nu era carnivor. Tu il asezasesi in gradina Edenului ca sa o lucreze si sa o pazeasca.

Atunci omul se hranea cu soare si cu roua, ca florile campului, se invesmanta cu lumina ca si cu o haina, precum cerul Tau si al lui, se desfata cu miresme si culori, ca dimineata, si se imbaia in cantari si in dragoste, ca seninul.

Chipul lui era din lumina si frumusetea lui, din neprihanire. De aceea umbla cu Dumnezeu pururea, ca printr-o racoare, ca printr-o dimineata, ca printr-o tinerete eterna. i niciodata nu s-a vazut gol, pentru ca lumina era vesmantul lui; un vesmant de care nu se dezbraca niciodata.

Fiindca acest vesmant nu are nevoie sa fie...