7. Pe cel care tace nu-l poti usor cunoaste ce fel de credinta are, dar pe cel care vorbeste, usor il poti afla ce crede. Cine crede cu adevarat in Hristos si in Venirea Lui, acela nu poate sa taca. Cine crede in viata si in rasplatirea pe care o va aduce Hristos la []7. Pe cel care tace nu-l poti usor cunoaste ce fel de credinta are, dar pe cel care vorbeste, usor il poti afla ce crede.

Cine crede cu adevarat in Hristos si in Venirea Lui, acela nu poate sa taca.

Cine crede in viata si in rasplatirea pe care o va aduce Hristos la venirea Sa, potrivit cu faptele fiecaruia, acela marturiseste asta.

Cine crede sincer, cine crede puternic, cine crede cu adevarat, acela este si poate fi usor recunoscut intai din vorbirea sa.

Apoi din felul cum el traieste insusi, sincer si smerit, ceea ce crede si propovaduieste altora.8. Cuvantul credintei vii si adevarate este cald, este intelept, este dulce si este sigur.

Cuvantul credintei moarte si false este rece, incurcat, bajbaitor si indoielnic.9. Infatisarea celui ce traieste marturisirea sa este luminoasa, smerita, curata, increzatoare, apropiata, prietenoasa, puternica si sigura.

Infatisarea celui ce nu traieste el insusi ce spune este aspra, ingamfata, prefacuta, respingatoare, increzuta, neprietenoasa, slabanoaga si sovaielnica.10. Dincolo de...