ca un r spuns la datina cea p ganeasc de a petrece noaptea de Anul Nou in betii, Oastea de la Sibiu a aranjat o mare petrecere duhovniceasc in noaptea de Anul Nou Petrecerea a inceput in sala cea mare a Academiei Teologice unde se tin si adun rile Oastei. Sala este plin P rintele Trifa rosteste rug ciunea de deschidere [] ca un r spuns la datina cea p ganeasc de a petrece noaptea de Anul Nou in betii, Oastea de la Sibiu a aranjat o mare petrecere duhovniceasc in noaptea de Anul NouPetrecerea a inceput in sala cea mare a Academiei Teologice unde se tin si adun rile Oastei. Sala este plin P rintele Trifa rosteste rug ciunea de deschidere si arat rostul acestei petreceri. Arat p gan tatea fioroas ce se petrece in noaptea aceasta plin de betii si p cate. Arat obiceiul ce este aici in Sibiu ca la miezul noptii toat lumea chefuitorilor s ias in piata cea mare din centrul orasului cu strig te de chef, de betii si de orgie de te ia groaza.

Ca un r spuns la aceast p gan tate noi ne-am strans aici ca s petrecem noaptea Anului Nou in rug ciuni si cant ri de slav lui Dumnezeu. Arat apoi ce insemn tate are timpul in lucrarea mantuirii noastre.

Sosesc si preotii Nanu si Secas care rostesc si ei cuvant ri si rug ciuni in lt toare.

A urmat un program plin de putere pan la orele 11 noaptea cand p rintele Trifa face o propunere: S iesim si noi la miezul noptii in piata cea mare. In intunericul acestei nopti s iesim cu lumini aprinse si cu cant ri duhovnicesti. In duhul acestei lumi si al acestei nopti s iesim cu Duhul Domnului, cu un fel de r zboi duhovnicescPropunerea place tuturor. Toat adunarea e in animatie sfant . Facem rost de luman ri si ne preg tim. La miezul noptii cant m: Zis-a Domnul privegheati P rintele Nanu rosteste o rug ciune de trecere in Anul Nou.

Iesim in strad , ne incolon m cate 5, aprindem luman rile, suntem un convoi lung, impun tor, aproape 150 de frati si surori. In acordurile cant rii O, ce dulce-I Domnul Sfant, plec m spre front.

Din toate p rtile lumea se strange s vad ce este acest lucru: in noaptea de Anul Nou un convoi de oameni cu luman ri si cu cant ri religioase, cu trei preoti in frunte prin oras e ceva cu totul uimitor lumea buim cit nu poate intelege nimic Lume tot mai mult se strange in jurul nostru...