Cand Domnul Iisus i-a incheiat propovaduirea Cuvantului in Predica de pe Munte, oamenii au ramas uimiti de invatatura Lui, fiindca El le propovaduia ca Unul Care are putere, nu cum ii invatau carturarii (Matei 7:28, 29). Iisus nu ne-a indrumat pur si simplu doar cum trebuie sa traim, ci ne-a spus: Eu sunt calea, adevarul []Cand Domnul Iisus i-a incheiat propovaduirea Cuvantului in Predica de pe Munte, oamenii au ramas uimiti de invatatura Lui, fiindca El le propovaduia ca Unul Care are putere, nu cum ii invatau carturarii (Matei 7:28, 29). Iisus nu ne-a indrumat pur si simplu doar cum trebuie sa traim, ci ne-a spus: Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine (Ioan 14:6). El S-a referit la Biblie, indemnandu-i pe oameni sa cerceteze Sfanta Scriptura, deoarece spune El aceasta marturiseste despre Mine (Ioan 5:39). De asemeni, cuvintele lui Iisus: omul nu traieste numai cu paine, ci prin fiecare cuvant care vine de la Dumnezeu (Matei 4:4) inseamna ca avem nevoie de prezenta si calauzirea Dumnezeului cel Viu in viata de zi cu zi. Apostolul Pavel a fost acela care a spus ca intreaga Scriptura este inspirata de Dumnezeu (II Timotei, 3:16), iar Apostolul Petru i-a indemnat pe crestini sa ia aminte la cuvantul adevarat al profetiei (II Petru 1:19). Sute si mii de carti cu caracter religios, sau nu, si-au propus sa trateze adevaruri spirituale si sa ne indrume cum sa traim. O singura Carte insa reprezinta autoritatea lui Dumnezeu, dezvaluie si descrie actul Creatiei, precum si planul si scopul existentei omenesti. Biblia arata cum a fost creat omul si scopul acestei creatii.

Apostolul Pavel scrie: Caci lucrurile nevazute de la faurirea lumii se pot vedea limpede si intelege, prin lucrurile zamislite astazi, dupa cum se poate vedea si puterea eterna a lui Dumnezeu (Romani 1:20). Creatia opera imensa cu legile ei neschimbatoare si complexe privind gravitatia, inertia, aerodinamica presupun Creatorul competent, constructorul priceput si legiuitorul drept. Creatia nu este rezultatul simplei intamplari, asa cum sustine in ultima instanta doctrina comunista.

Omul a fost plamadit dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, intr-o forma limitata, si este singura fiinta inzestrata cu potential asemanator potentialului divin: cu minte cu care judeca, imaginatie creatoare si capacitate de a distinge intre ceea ce este bine si ce este rau. Omul nu are decat sa-si perfectioneze aceste calitati de inzestrare divina, sa-si extinda cunoasterea, sa invinga oprelistile naturii umane cu ajutorul lui Dumnezeu, sa stapaneasca ceea ce s-a creat (Apocalipsa 2:26, Evrei 2:6-10). Apostolul Pavel spune ca oamenii vanitosi, care resping adevarul simplu si evident, sunt nebuni (Romani 1:22).

Nici o...