Parintele Iosif Trifa E timpul sarbatorilor de iarna. Sau, mai bine zis, e timpul petrecerilor de iarna, caci, incepand de la Craciun, petrecerile se tin lant. Acum, pe la Anul nou si Botez, este mai ales timpul cand tot crestinul cu ceva dare de mana tine sa-i traga cate un chef. Acum iarna este, mai []Parintele Iosif TrifaE timpul sarbatorilor de iarna. Sau, mai bine zis, e timpul petrecerilor de iarna, caci, incepand de la Craciun, petrecerile se tin lant.

Acum, pe la Anul nou si Botez, este mai ales timpul cand tot crestinul cu ceva dare de mana tine sa-i traga cate un chef. Acum iarna este, mai ales, timpul cand se imbata oamenii de ziua numelui .

Au inceput-o Nicolaii cu Sf. Nicolae, au venit apoi Vasilii la Anul Nou si pe urma vine grosul Ionilor din ziua a doua de Botez.

Vai ce paganatate si batjocura este aceasta! Despre nici un sfant nu spune Sf. Scriptura ca ar fi fost iubitor de chefuri si betii iar cei ce poarta numele lor, Nicolai , Ionii , VasiIii etc. se imbata in numele lor.

In special, vai ce batjocora cumplita i se aduce Sfantului Ioan Botezatorul. Sf. Ioan a fost un adevarat sfant al infranarii. Biblia ne spune ca inca din pantecele mamei sale a fost prorocit ca unul ce nu va bea nici vin, nici bauturi imbatatoare (Lc 1, 15). A trait o viata intreaga aplecat in...