1. Daca este atat de placuta Domnului lauda adusa Numelui Sau de adevaratii Sai slujitori, de acei care raman statornici si credinciosi la postul si la slujba lor in orice noapte cat de furtunoasa si de grea ar fi ea , cu siguranta ca Bunul si Dreptul Dumnezeu va da o vesnica rasplata si []1. Daca este atat de placuta Domnului lauda adusa Numelui Sau de adevaratii Sai slujitori,de acei care raman statornici si credinciosi la postul si la slujba lor in orice noapte cat de furtunoasa si de grea ar fi ea ,cu siguranta ca Bunul si Dreptul Dumnezeu va da o vesnica rasplata si lauda chiar si celor mai smeriti inchinatori ai Lui, ostasi ai Lui, care nu I vor parasi credinta in astfel de vremi.2. Daca este nespus de greu a fi slujitor al lui Dumnezeu intr o vreme cand Insusi Numele Cel Sfant al lui Hristos este batjocorit si prigonitsi a fi un ostas al Domnului cand insusi adevarul Lui este tagaduit si lepadat, desigur ca nu este usor a fi atunci nici chiar un simplu inchinator statornic al Lui.3. Nu este usor cand toti inchinatorii lui Baal se duc la jocuri, la distractii, la betii si la pacate ca cel credincios sa treaca pe langa toate acestea, ducandu se sa-L laude pe Domnul;dar binele niciodata n a fost usor de facut.4. Nu este usor sa infrunti amenintari si mustrari, si pedepse numai pentru ca, in timpul cand Dumnezeu iti porunceste sa vii spre Casa Lui,tu nu vrei sa te duci in alta parte!Dar ce fericita iti este constiinta ta suferind pentru asta!5. Noaptea nu este greu numai in Casa Domnului adica in slujba cea mai insemnata si mai vizibila a lui Dumnezeu,in cea mai primejduita si mai expusa lucrare pentru Iisus ,ci este greu chiar si in curtile Casei Dumnezeului nostru. Adica chiar si in cea mai din afara si mai mica situatie de ascultator al lui Hristos.6. In vremile prigonirii, daca este primejdios sa rostesti inchinarea Domnului, este primejdios si sa participi la ea.

Daca este primejdios sa vestesti Cuvantul lui Hristos, este aproape tot asa de primejdios si sa mergi sa L asculti.7. Daca este greu noaptea in Casa Domnului, este tot asa de greu si in curtile Casei Lui. i daca vor avea o vesnica rasplata si lauda de la Dumnezeu acei care, cu ravna si cu jertfa, I au slujit lui Hristos in astfel de grele stari, vor lua o tot asa de vrednica rasplatire si acei ne-insemnati frati mai mici care n au parasit credinta Domnului,ci, chiar daca n au putut face nimic altcevasi n au avut nici o slujba si nici un har deosebit,ei totusi n au fugit, nu sau ascuns, nu sau lepadat, ci sau dus la Casa Domnului si n au parasit curtile Casei Lui.8. Chiar daca fratii, simpli ascultatori, n au putut face nimic altceva, totusi prin participarea lor ei au facut nespus de mult pentru Domnul, imbarbatandu-i pe cei dintai.

Iar vrajmasul va fi rusinat tocmai de acesti mai mici inchinatori ai Domnului, fiindca tocmai pe acestia luptase el sa i faca sa L paraseasca pe Domnul mai intai.

Dar ei nu L au parasit pe Iisus.9. O, voi, toti cei care stati chiar si numai in curtile Casei Domnului, fiti binecuvantati. Stati cu curaj acolo.

Stati si inchinati va cat mai mult si mai cu curaj.

Chiar daca si asupra voastra se va abate razbunarea vrajmasului, punand si peste voi amenzi si pedepse,ramaneti tari...