Pacatul e pricina tuturor relelor din viata oamenilor si de pe pamant. Nenorociri, foamete, razboi, cutremure de pamant si boli Adunand toate durerile si suferintele din toate casele si spitalele, putem scrie deasupra lor: Iata urmarile pacatului! Adunand toate pedepsele, descurajarile si mizeria celor din inchisori, putem scrie deasupra lor: Iata urmarile pacatului! Intrand in []Pacatul e pricina tuturor relelor din viata oamenilor si de pe pamant. Nenorociri, foamete, razboi, cutremure de pamant si boli Adunand toate durerile si suferintele din toate casele si spitalele, putem scrie deasupra lor: Iata urmarile pacatului! Adunand toate pedepsele, descurajarile si mizeria celor din inchisori, putem scrie deasupra lor: Iata urmarile pacatului! Intrand in cimitire sa deschidem criptele si mormintele si adunand tigvele si oasele mortilor, sa scriem deasupra: Iata urmarile pacatelor! Pacatul distruge totul, tagaduieste totul, este intunericul, este ruina, este moartea.

Dumnezeu n-a voit niciodata ca vreo creatura a mainii Sale sa fie nenorocita. El a facut pe om si intreaga faptura numai cu scopul de a fi fericita.

El a dat pasarilor cantecul lor frumos; florilor, mirosul lor placut si vazduhului, balsamul lui inviorator. A dat zilei soarele surazator si noptii podoaba stelelor si a lunii. El dorea ca zambetul si fericirea sa fie adorarea statornica a fapturilor Sale si bucuria sa se ridice spre ceruri ca mireasma de tamaie a jertfelor placute si primite. Insa pacatul a schimbat faptura fericita a lui Dumnezeu intr-un nenorocit; odraslei lui Dumnezeu, care a fost intocmita dupa chipul si asemanarea Sa, i s-a intunecat cu totul fata, iar puterea si vointa i-au slabit, inclinand de-acum mai mult spre rau.

Pacatul a daramat fericirea...