10. Doamne Iisuse, noi de dragul Tau am invatat frumusetea si am gustat dulceata cantarii. Slava ie, Iisuse, de dragul Caruia am cantat tot ce am stiut mai frumos si mai miscator cu o inima care a dorit neincetat sa- i cante ie si mai mult, si mai frumos, si mai bine! 11. Dar si mai []10. Doamne Iisuse, noi de dragul Tau am invatat frumusetea si am gustat dulceata cantarii.

Slava ie, Iisuse, de dragul Caruia am cantat tot ce am stiut mai frumos si mai miscatorcu o inima care a dorit neincetat sa- i cante ie si mai mult,si mai frumos,si mai bine!11. Dar si mai slava ie, Iisuse Doamne, pentru anii cand ne-ai facut sa descoperim ca cea mai inalta si mai fericita cantare este totusi cea picurata de siroirile lacrimilor prelinse in intunericsi amestecate cu sudoarea si sangele partasiei la suferinta si la ocara TaCaci aceasta cantare ingerii nu o cunosc.12. Oricat de bine v-ar merge pe pamantul acesta in vreo zi sau vreun loc, nu va pierdeti totusi bunul cumpat.

Oricat de sus veti fi ajuns pe scara vietii intre oameni in vreo situatie sau vremesi oricat de siguri vi s-ar parea ca puteti fi pe scaun, nu va umpleti totusi de mandrie prea tare.

Oricat de departe vi s-ar parea ca sunteti de moartesi oricat de mult v-ar placea sa nu fie adevarate instiintarile lui Dumnezeu, totusi voi nu va impietriti inima in nebunia trufieisi nu dispretuiti instiintarile intelepciunii,si nu radeti de Cuvantul lui Dumnezeu!13. Caci daca batjocoriti credinta parintilor si a stramosilor vostrisi daca huliti Biserica lui Hristos in care s-a inchinat mama voastra,voi va veti incuraja la rau,va veti prabusi in orbiesi va veti uni cu pierzatorul sufletului vostru, cu diavolul,devenind ca el.14. Nu-ti aduna, prin impietrirea inimii tale, re varsa rea pedepsei dreptei manii a lui Dumnezeu (Rom 2, 5)!Nu gramadi osanda asupra capului tau indraznet si trufas!Nu-ti imbarbata picioarele pe drumul incapatanarii sau al desfranarilor!Nu-ti urzi chiar cu mainile tale lantul nimicirii, prin faptele neascultarii, ale nepasarii si stricaciunii.

Nu-ti...