Cititi sfantul Cuvantul al lui Dumnezeu zilnic. Ascultati si meditati asupra lui, ca sa auziti indemnurile si calauzirea Duhului Sfant, dupa cum este scris: El va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu . Deci, cu veghere necurmata si ascultare atenta de tot Cuvantul lui Dumnezeu, cititi-l. Sa []Cititi sfantul Cuvantul al lui Dumnezeu zilnic. Ascultati si meditati asupra lui, ca sa auziti indemnurile si calauzirea Duhului Sfant, dupa cum este scris: El va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu . Deci, cu veghere necurmata si ascultare atenta de tot Cuvantul lui Dumnezeu, cititi-l. Sa va fie dor sa va fie sete, sa va fie foame, inaintea mancarii, inaintea somnului, inaintea oricarei iubiri, sa va fie foame si dor dupa Cuvantul lui Dumnezeu. Invatati pe de rost versete intregi si, daca se poate, capitole intregi. Dumnezeu v-a tinut, v-a adus la El si v-a pastrat in aceasta Lucrare mai ales pe cei tineri. V-a dat Domnul o minte sanatoasa, o inima agera, o retinere frumoasa. Folositi memoria pe care v-a dat-o Domnul si v-a pastrat-o curata, pentru a citi si pentru a invata pe de rost versete si chiar capitole intregi din Evanghelie si din Psalmi. Incepeti cu Matei, capitolul 5, capitolul 6, capitolul 7. Invatati-le pe de rost, din toata inima, ca pe o poezie dulce si scumpa. Repetati-le neincetat, pana le veti retine pentru totdeauna. Pentru ca, atunci cand veti vrea sa citati ceva din Cuvantul lui Dumnezeu fara sa cititi din carte, sa nu gresiti in insiruirea adevarurilor din aceste versete, cum fac foarte multi care nu citesc de-ajuns si nu retin clar; si fac atatea greseli si in ceea ce e posibil sa nu gresim. Invatati pe de rost Cuvantul lui Dumnezeu. Aceasta va va fi de mare folos atunci cand nu veti avea Cartea Domnului in mana sau in buzunar, sau pe masa. Ca pot sa vina imprejurari in care ori sa fiti voi luati de la Cuvantul lui Dumnezeu, ori sa fie el luat de la voi. i, daca nu-l aveti in inima si-n minte, veti flamanzi si veti inseta. i, fara Cuvantul lui Dumnezeu, veti bajbai si va veti prabusi. Dar daca-l aveti in cap, nu va va putea fi luat de-acolo de catre nimeni. i, in felul acesta, veti avea totdeauna prospetime, frumusete, limpezime, ajutor in toate ispitele, in toate incercarile si in toate luptele vietii.

Cercetati Cuvantul lui Dumnezeu si vi-l insusiti. Umpleti-va memoria cu versetele Domnului, cu capitolele Cuvantului Sau si aceasta va va fi o hrana binecuvantata.

Cand veti merge pe drum, cand veti fi intr-o aglomeratie necurata, retragandu-va in inima voastra si meditand la Cuvantul lui Dumnezeu, el va va grai mereu si voi veti fi totdeauna in anturajul lui Hristos, care este in Cuvantul Sau.

Cand veti fi la incercare si nu veti putea vedea pe nimeni si nici auzi de la nimeni un cuvant, daca-l veti avea in inima si-n mintea voastra, el va va calauzi neincetat. i nu numai atat. Dar imbogatirea si indeletnicirea cu cuvintele lui Dumnezeu va va limpezi memoria, mintea, intelepciunea, priceperea. i astfel va va ajuta sa...