Nu te juca si nu glumi cu pacatul, caci te va costa viata. Cati nu patesc ca acel imblanzitor de serpi dintr-un circ, care crescuse inca de mic si imblanzise un mare sarpe, cu care da reprezentatii inaintea publicului. De vreo 25 de ani se infatisa mereu inaintea celor ce veneau la circ. Sub privirea []Nu te juca si nu glumi cu pacatul, caci te va costa viata.

Cati nu patesc ca acel imblanzitor de serpi dintr-un circ, care crescuse inca de mic si imblanzise un mare sarpe, cu care da reprezentatii inaintea publicului.

De vreo 25 de ani se infatisa mereu inaintea celor ce veneau la circ.

Sub privirea lui, sarpele il asculta in cele mai mici lucruri.

Cel din urma lucru pe care-l facea acest sarpe era ca, la un semn al stapanului sau, se incolacea in jurul trupului, pana deasupra capului.

Dupa ce oamenii izbucneau in aplauze inflacarate, sarpele se desprindea incet de pe el.

Intr-o seara se auzi un pocnet, urmat de un tipat patrunzator; sarpele isi stranse stapanul asa de tare, incat l-a omorat.

Timp de 25 ani, stapanul se jucase cu el; acum sarpele ii rapuse viata. Ani de-a randul sarpele paruse nevatamator pentru stapanul sau, dar deodata si-a luat ingaduinta sa lupte cu adevarat cu stapanul sau si l-a biruit de tot.

Asa se intampla si cu pacatul.

Te joci cu el ani de zile, poate chiar toata viata, si tocmai cand zici ca te-ai obisnuit cu el si ca nu mai e nici o primejdie pentru tine, tocmai atunci iti aduce moartea.

Nu cumva, cititorule, te afli si tu in ceata aceasta a celor pacatosi?O, suflete draga, ce har mare ti-a facut Dumnezeu, ca te-a suferit atat de mult!Va veni timpul cand rabdarea Lui se va sfarsi.

El va zice atunci: Destul! Eu vreau s-o sfarsesc cu vrajmasii mei si sa ma scap de ei.

Ce usor ii va fi Lui sa va arunce deoparte si sa va dea pieirii vesnice. Fr. Ioan Marinidin cartea Pacatul