Col 3, 12-16 Ca niste alesi ai lui Dumnezeu sfinti si preaiubiti. Cand vorbim despre o alegere facuta din partea lui Dumnezeu, automat gandim: Oare, pentru ce m-a ales pe mine, ce a gandit, ce misiune avea pregatita sa-mi dea mie? tim, din cuvantul Domnului, ca Dumnezeu ne-a chemat sa fim lucratori impreuna cu El, []Col 3, 12-16Ca niste alesi ai lui Dumnezeu sfinti si preaiubiti. Cand vorbim despre o alegere facuta din partea lui Dumnezeu, automat gandim: Oare, pentru ce m-a ales pe mine, ce a gandit, ce misiune avea pregatita sa-mi dea mie? tim, din cuvantul Domnului, ca Dumnezeu ne-a chemat sa fim lucratori impreuna cu El, si fratii, si surorile, si cei tineri, si cei varstnici; chiar si prin copii Dumnezeu Se preamareste si face o lucrare minunata intre copii.

In cer s-a facut un plan de catre Sfanta Treime. In planul acela eram alesi si introdusi si eu si tu, Dumnezeu ne vedea, inca de atunci si de Acolo, sfinti si preaiubiti ai Sai. Dumnezeu lucreaza doar prin sfintii Lui care Ii sunt prea iubiti. Stau si ma uit in ochii Lui, ca Zacheu altadata, si inteleg cum ma vrea El sa fiu, ca sa corespund planului Sau Voi, fratii mei si surorile mele, ganditi la asta? Sau voi v-ati hotarat pentru Domnul cu gandul sau de teama ca sa nu mergeti in iad?A fost la inceput o alegere, apoi a avut loc o chemare si, la sfarsit, va fi din nou o alegere, pentru ca este scris: Multi chemati, putini alesi. Daca ne-am indeplinit foarte constiincios misiunea, chemarea avuta in planul lui Dumnezeu, la sfarsit, cand va fi din nou alegerea de la urma, vom fi promovati, iar daca nu, vom fi respinsi.

Alegerea din cer a fost facuta de dragostea lui Dumnezeu pentru noi, alegerea de la urma atarna de noi, sa ne dam toate silintele sa fim intre cei alesi. Sfintenia noastra se arata prin trairea virtutilor aratate in versetele urmatoare, asa este Dumnezeul nostru, asa trebuie sa fie si copiii Sai.

Inca o conditie,...